De Eee Pad Transformer mag dan niet zo dun zijn als de iPad 2 or Galaxy Tab 10.1 en ook het gewicht is iets meer met 680 gram, maar dat maakt de tablet niet minder draagbaar en functioneel. Qua aansluitingen zien we veel mogelijkheden, zoals HDMI 1.3a, een microSD card lezer, aansluiting voor het keyboard dock, microfoon aansluiting en een koptelefoon aansluiting. De tablet is ook uitgerust met stereo speakers, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, Bluetooth, een Tegra 2 dual-core processor, 1GB aan RAM en 16GB of 32GB aan intern opslaggeheugen.
Volgens Slashgear was het display op het eerste oog het meest indrukwekkend . Het is een 10.1 inch IPS scherm met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en 10 punten multitouch. Daar bovenop heeft ASUS een laag extra verstevigd Gorilla Glass aangebracht. De eerste indruk was dat de tablet zeer brede kijkhoeken heeft, zonder verlies van kwaliteit.
Daarnaast is het keyboard ook erg interessant. ASUS zal het keyboard in combinatie met de tablet en los verkopen (voor zo’n 100 euro), maar eigenlijk hoort het keyboard gewoon bij deze tablet. Het mechanische doet stevig en solide aan en de werking tussen het keyboard en de tablet verloopt vlekkeloos. Het keyboard bevat een aantal extra USB 2.0 poorten, een extra HDMI poort, koptelefoon uitgang en een geheugenkaart lezer, maar veel belangrijker is de geïntegreerde batterij. Samen met de batterij van de tablet zou je ongeveer 16 uur zonder opladen aan de gang kunnen. Tegelijkertijd laadt het keyboard de tablet op en kun je met een volle batterij aan de slag nadat je het keyboard loskoppelt. De bijgeleverde adapter heeft twee aansluitingen zodat je beide apparaten tegelijkertijd op kunt laden.
ASUS heeft weinig aanpassingen doorgevoerd in Honeycomb, met een aangepast thuisscherm dat een actieve desktop heeft met een weer widget, email en kalender. Ook zien we een Live Wallpaper die de het batterij niveau weergeeft in de vorm van een zakkend water niveau. Een leuke feature, maar het maakt het zeker makkelijker om de status van je batterij in een oogopslag te zien. Alleen is Google er schijnbaar niet blij mee dus het blijft de vraag of dit geïnstalleerd meegeleverd wordt.
Hands-on video ASUS Eee Pad Transformer
Applicaties die meegeleverd worden zijn onder andere Polaris Office 3, MyNet, DLNA streaming cliënt, MyLibrary, een eBook reader app, MyCloud (voor toegang tot ASUS’ online opslagfunctionaliteit, waar je een jaar lang gratis gebruik van mag maken) en MyDesktop (voor toegang tot de desktop van een PC, Mac of Android apparaat).
De prestaties van de tablet zijn te vergelijken met de andere Tegra 2 tablets die we voorbij hebben zien komen; soepel en reactief. De HDMI uitgang zorgt voor een nette upscaling naar 1080p resolutie – zeker voor browsing – en er is natuurlijk DLNA wanneer je dit draadloos wilt doen.
Het enige gemis tot nu toe is de 3G connectiviteit welke over een paar maanden zou moeten arriveren. De Transformer mag dan niet zo geslepen zijn als de Apple iPad, maar dat betekent niet dat er geen markt voor is en Apple’s Bluetooth keyboard is zeker niet zo vernuftig en solide als het ASUS keyboard docking station.
ASUS heeft de prijs van de 16GB Transformer gezet op 399,00 euro, de 32GB versie gaat 499,00 euro kosten. Dit is dan zonder het keyboard dock en 3G connectiviteit. Wil je het keyboard dock erbij hebben? Dan kost je dit per versie 100 euro extra. Begin mei komt de tablet op de Nederlandse markt.
Reacties (0)