Video: Android 3.0 Honeycomb hands-on met de Motorola Xoom tablet

03 februari 2011 2 Minuten 0 Reacties
Motorola-Xoom-feature

Google heeft gisteren de nieuwste versie van Android, 3.0 Honeycomb, gelanceerd en gepresenteerd. Slashgear heeft gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en wat hands-on video's gemaakt van het nieuwe besturingssysteem met de Motorola Xoom tablet. Deze eerste Honeycomb tablet heeft een 10.1 inch display, een dual-core 1GHz Tegra 2 processor en is vanaf heden verkrijgbaar in Amerika.

Android 3.0 Honeycomb video demonstratie

Het Android Froyo besturingssysteem op de Galaxy Tab kan soms wat moeilijk en omslachtig aanvoelen, maar dat is bij Honeycomb absoluut niet het geval. De user interface zorgt voor een goede en duidelijke integratie van de applicaties met de menu balk bovenin het scherm (met toegang tot widgets) en de systeem balk onderaan het scherm (met notificaties en navigatie knoppen). Sinds de lancering van Honeycomb zijn er geen fysieke hardware knoppen meer vereist voor de besturing.

Het grotere display werkt ook erg goed met Honeycomb’s vernieuwde focus op multitasking. Via een ‘Recente apps’ optie in de systeem balk kun je een lijst met thumbnails oproepen van de laatst geopende applicaties, in de staat waarin je ze gesloten hebt. Het notificatie systeem bestaat niet meer alleen uit tekst, maar ook ook gebruikers afbeeldingen uit social media en afspeel knoppen in de media speler worden weergegeven.

Advertentie

De Honeycomb Gmail applicatie is vooral erg indrukwekkend en is een goed voorbeeld van Google’s nieuw ingedeelde user interface. Het display kan in meerdere segmenten of panelen ingedeeld worden en de besturing is naar de menu balk verplaatst. Alle overgangen zijn indrukwekkend vloeiend en het werkt zeer snel.

Wat Honeycomb – en de Xoom – laat zien is dat Google geen grappen maakte toen ze vertelden dat eerdere Android versies eigenlijk niet klaar waren voor tablet gebruik. Android 3.0 laat Froyo op de Galaxy Tab en andere tablets verbleken. Een ander voordeel van Honeycomb is dat bestaande applicaties zonder problemen gebruikt kunnen worden, zoals de Android Community App.

Android Community App demo op Android 3.0 Honeycomb Xoom tablet

Het is nog wat vroeg wellicht, maar wij denken dat Android 3.0 Honeycomb zeker een sterke concurrent is voor Apple’s iOS besturingssysteem. Bekijk meer afbeeldingen van Android Honeycomb hier.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)