Vernieuwende Chameleon homescreens in app vorm naar Android tablets

17 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Chameleon-android

In maart van dit jaar liet het Canadese Teknision een nieuw soort homescreen zien voor Android 4.0 ICS tablets met de naam Chameleon. Het doel was dit vernieuwende homescreen aan verschillende fabrikanten van tablets aan te bieden en zo vanaf de fabriek te integreren. Toch is dit anders gelopen want Chameleon is nu als Kickstarter project begonnen.

Volgens Teknision is het huidige homescreen van Android apparaten te minimaal. Een aantal apps in een klein overzicht voldoet nier meer. Wat mensen volgens de ontwikkelaar willen is een duidelijk overzicht met informatie van al je favoriete apps. Binnen Chameleon wordt gebruikgemaakt van zogenaamde Smart Widgets. Deze widgets kunnen overal op het homescreen geplaatst worden, krijgen real-time updates en zijn interactief. Je zou de Chameleon interface kunnen vergelijking met de Metro interface van Windows 8.

In maart gaf de ontwikkelaar al aan veel interessante functies te willen integreren, zoals het aanpassen van het homescreen op basis van de gebruiker of de locatie en het integreren van geavanceerde notificaties. Zo wilde het bedrijf de gevolgen van een notificatie analyseren en middels zogenaamde smart agents een actie uitvoeren. Stel je voor dat de vlucht van een zakenman gecanceld is. Chameleon kijkt dan naar de consequenties van deze melding zoals reserveringen en vergaderingen die niet gehaald kunnen worden.

Alle in maart genoemde functies lijken ook in de huidige versie van Chameleon naar voren te komen. Het enige dat er dus veranderd is, is het feit dat ze hulp zoeken voor de financiering van het project. In totaal moet er op Kickstarter 50.000 dollar opgehaald worden. Wanneer dit doel behaald is zal er een applicatie ontwikkeld worden die in de Google Play Store verschijnt. De app zal geschikt zijn voor tablets met Android 3.2 Honeycomb of hoger.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)