Vergelijking: Nexus 7 vs ASUS Transformer Pad Infinity TF700T

07 augustus 2012 2 Minuten 7 Reacties
Nexus-7-Pad-TF700T

Als we twee tablets naast elkaar leggen om ze te vergelijken dan zijn er meestal nogal wat overeenkomsten waardoor de vergelijking een stuk makkelijker en vooral ook eerlijker is. In dit geval worden twee tablets van ASUS naast elkaar gezet ondanks dat ze alleen de quad-core Tegra 3 processor als overeenkomst hebben, en zelfs die is eigenlijk niet hetzelfde.

Met de komst van de Nexus 7 is er ook de mogelijkheid om een high-end tablet met een kleiner formaat aan te schaffen, waar de betere specs tot op heden voornamelijk voor de 10 inch modellen waren weggelegd. De keuze wordt dus weer wat groter en wellicht ook lastiger. Is 7 inch of 10 inch een ideaal formaat voor wat jij met een tablet wilt?

7 inch vs 10.1 inch

De Nexus 7 en Transformer Pad Infinity TF700T zijn compleet verschillende tablets maar toch is het interessant ze te vergelijken wanneer je nog niet helemaal zeker bent van het formaat of de extra mogelijkheden die je graag wilt maar wel zeker wilt gaan voor high-end prestaties. MobileTechReview heeft de belangrijkste features en functies van beide tablets belicht in een uitgebreide video.

De Transformer Pad Infinity TF700T heeft een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een microSD card reader, een HDMI poort, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en de mogelijkheid een bijpassend keyboard dock aan te schaffen om er een laptop van te maken. De Nexus 7 moet het doen met een 7 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en beschikt alleen over een microUSB poort en een camera aan de voorzijde. Zoals gezegd is de enige overeenkomst de quad-core Tegra 3 processor maar de Nexus 7 beschikt over een iets uitgeklede variant met een lagere kloksnelheid. Qua software beschikt de Pad Infinity over Android 4.0 ICS en de Nexus 7 over Android 4.1 Jelly Bean.

Advertentie

Zoals in de video aangegeven wordt is de Nexus 7 voornamelijk voor diegenen die de keyboard uitbreiding niet perse willen, een mobiel apparaat met krachtige prestaties zoeken en een niet al te groot budget hebben. De Transformer Pad Infinity TF700T is een tablet voor diegenen die een groot budget hebben, een tablet zoeken die ook als laptop kan dienen, productiviteit en krachtige prestaties bovenaan het lijstje hebben staan en waarvoor een groter display van belang is.

Nexus 7

De Nexus 7 hebben we al uitvoerig bekeken in verschillende reviews en video’s. Bekijk de complete review van de Nexus 7 of bekijk alle specificaties en reviews op de productpagina van de ASUS Nexus 7.

Transformer Pad Infinity TF700

Volgende week kun je op Tablets Magazine een uitgebreide review van de Transformer Pad Infinity verwachten. Voor nu kun je alle informatie, specificaties en nieuwtjes terugvinden op de productpagina van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700T.

 

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

buizerd

buizerd
07 augustus 2012 om 13:16

Ik ben zeer benieuwd naar een vergelijking van de Nexus 7 en de Toshiba AT270.
De specificaties zijn hier bijna gelijk maar de Toshiba heeft alles net iets beter (en o.a een micro-Sd kaart, Amoled scherm)
Maar zijn deze verschillen te zien en is het dus het prijsverschil waard?

Inloggen


07 augustus 2012 om 14:07

Dat is inderdaad een goeie. Hopelijk krijgen we die snel in handen!

Inloggen
buizerd

buizerd
14 augustus 2012 om 09:37

Nog een derde tablet wat in de vergelijking niet misstaat
Acer Iconia Tab A110 ook hier vergelijkbare specs maar alles iets minder dan de Nexus lage resolutie maar wel een micro-SD en ook een lage prijs.
ik ben zeer benieuwd naar een vergelijking hopelijk alles met Jelly Bean.

Inloggen
Pam

Pam
07 november 2012 om 16:11

Ik ben en blijf geinteresseerd in de Transformer 700 maar ben benieuwd of iemand weet wanneer die met Android 4.1 of 4.2 geleverd wordt, nu nog 4.0
Pam

Inloggen


07 november 2012 om 16:15

Wat bedoel je precies? De kans is groot dat ASUS de tablet standaard met Android 4.0 blijft leveren. De update moet je dan zelf doen. Android 4.1 is al een tijdje beschikbaar voor de Transformer 700.

Inloggen
Pam

Pam
07 november 2012 om 16:40

Sorry ik ben niet zo’n techneut dat ik me dat realiseerde. Dus bv (als die er ooit komt) 5.0 zou wel standaard geleverd kunnen worden maar “tussenvormen” zoals 4.1 moet je zelf updaten? Ik heb nu een tablet met 2.2 maar neem aan dat je die niet kunt updaten?

Inloggen


07 november 2012 om 17:35

Geen probleem hoor. Updates worden alleen door de fabrikant beschikbaar gesteld, tenzij je een Google Nexus apparaat hebt. Dus je bent afhankelijk van de fabrikant voor welke update je krijgt. Android 4.1 is nu beschikbaar gesteld door ASUS maar er is geen generatie dan versies daarna aangeboden worden, niet Android 4.2 en niet Android 5.0.
Wel is het vaak da fabrikanten bij een grote nieuwe Android versie ook nieuwe tablets aanbieden die er gelijk mee uitgerust zijn.

Inloggen