Verberg de Startbalk in tabletmodus van Windows 10

26 augustus 2015 1 Minuut 1 Reacties
Windows-10

Er staat nu een app in de Windows Store waarmee je de Startbalk in de tabletmodus van Windows 10 kunt verwijderen. De applicatie is niet gratis om te downloaden, maar mocht je je irriteren aan die balk, dan is het met een klein bedrag te verhelpen.

Geen Startbalk meer in tabletmodus van Windows 10

Windows 10 is in principe een prima besturingssysteem. Tot op heden zijn we nog maar weinig problemen tegengekomen die niet snel waren verholpen (zoals die met Cortana en het feit dat je je internetverbinding deelt met de mensen om je heen) en biedt gebruikers de optie om Windows 10 in tabletmodus of gewone desktopmodus te gebruiken. Wat sommige gebruikers echter een nadeel kunnen vinden is het feit dat de Startbalk blijft bestaan onderin beeld wanneer de tabletmodus geactiveerd is in het actiecentrum.

En dat is best vreemd, aangezien het wel mogelijk is om de Startbalk automatisch te verbergen in desktopmodus (klik met de rechtermuisknop op de Startbalk > Eigenschappen > blokje bij Taakbalk automatisch verbergen aanvinken). Dan zou je verwachten dat diezelfde eigenschap wordt doorgevoerd naar de tabletmodus, maar dat is dus helaas niet het geval. Het werkt wel wanneer je een desktopapplicatie gebruikt in de tabletmodus, maar dan kun je beter gewoon op een pc of laptop gaan werken, in plaats van je tablet.

Het is dus geen ideale situatie. Gelukkig is er een app die het probleem kan verhelpen, tegen een kleine prijs. De applicatie heet Auto-Hide Taskbar en kost je eenmalig 1,35 dollar en stelt je in staat in principe hetzelfde te doen in de tabletmodus als wat nu mogelijk is in de desktopmodus. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd kun je in het notificatiecentrum aangeven wat je precies wil dat die gaat doen. Hopelijk blijft het bij een tijdelijke oplossing en gaat Microsoft een basale functie zoals deze alsnog in Windows 10 implementeren.

Advertentie

Download de app via de website van de ontwikkelaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ad Haaans

Ad Haaans
26 augustus 2015 om 14:46

Ik wil Windows 10 niet. Hoe kan ik het icoontje verwijderen. Zodat hij niet automatisch gaat downlaoden.

Inloggen