Valtest: Apple iPad Mini versus de Google Nexus 7

02 november 2012 1 Minuut 4 Reacties
valtest

De Apple iPads worden vaak geprezen om hun bouwkwaliteit en zo ook de iPad Mini die sinds vandaag in Nederland te koop is. Zoals we wel vaker bij de lancering van een nieuwe premium gadget zien wordt er alles aan om de aandacht te trekken door de gadget te laten vallen of onder te dompelen in water. Vervolgens wordt gekeken hoe een gadget presteert onder deze omstandigheden.

iPad Mini vs Nexus 7 valtest

Natuurlijk kan een valtest ook deze keer niet ontbreken om aan te tonen hoe de iPad Mini presteert wanneer je deze laat vallen. In de valtest van SquareTrade wordt de iPad Mini tegenover de de concurrentie, de Google Nexus 7, en de inmiddels ‘oude’ nieuwe iPad 3 gezet. Wie komt er als winnaar uit? Volgens de makers de iPad Mini, maar ik zou geen van de drie tablets met voldoende vertrouwen laten vallen. Het voor een paar seconden onderdompelen in water lijkt echter geen negatief effect te hebben op werking van alle drie de tablets.

Ook Android Authority heeft de iPad Mini en de Nexus 7 aan een valtest onderworpen en de uitkomst is nagenoeg hetzelfde. In onderstaande video wordt duidelijk dat je maar beter een beschermhoesje kunt aanschaffen of gewoon erg voorzichtig moet zijn met je premium gadget.

Advertentie

Eerste indruk iPad Mini

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de iPad Mini tijdens normaal gebruik? Bekijk dat de eerste indruk video die collega Sam eerder vandaag maakte waarin overigens ook de nieuwe Smartcover getoond wordt.

Meer informatie

Meer informatie over de betreffende tablets vind je op de productpagina van de Apple iPad Mini, de Apple iPad 3 en Google Nexus 7.

 

 

Reacties (4)