Toshiba toont speciaal prototype van convertible

04 september 2015 1 Minuut 0 Reacties
Toshiba-dynabook-ifa-3

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft Toshiba het prototype van een nieuwe convertible getoond, eentje die ontzettend licht is. Het model werd gepresenteerd tijdens een presentatie van Microsoft.

Toshiba presenteert prototype convertible DynaBook

De fabrikant Toshiba heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn een prototype van een speciale tablet gepresenteerd, dat het bedrijf voorlopig de DynaBook noemt. De Toshiba DynaBook is een ontzettende lichte tablet. De eerst aanraking met de tablet doet denken dat je met een dummy te maken hebt (zonder batterij), terwijl het in feite een werkend model is. Dat is een mooie en opvallende presentatie, zeker voor een tablethybride die een scherm heeft van twaalf inch.

De resolutie van het scherm is 1920 bij 1280 pixels. Verder weten we dat de Toshiba DynaBook een Intel Atom-processor heeft (op dit moment, maar dat kan nog veranderen), maar meer is er niet bekendgemaakt tijdens de presentatie en persmomenten. De processor zorgt er samen met de plastic materialen voor dat de tablet zo licht kan blijven, zelfs wanneer je hem hebt gekoppeld aan het toetsenbord dat je hierboven op de foto’s kunt zien, die zijn gemaakt bij Toshiba.

Het meegeleverde toetsenbord klampt zich aan de tablet vast door middel van magneten en wanneer je de hybride dicht doet, dan lijkt hij ontzettend veel op een standaard laptop. Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien krijg je er ook nog een stykus bij, die je kunt vastmaken met een speciale clip. De fabrikant heeft echter aangegeven dat dit nog lang niet het final design is van de tablet en dat betekent dus dat het hoogstwaarschijnlijk nog zal veranderen.

Reacties (0)