TCL toont prototype van oprolbare tablet van 17 inch

12 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
tcl-rolbare-tablet

TCL laat tijdens CES 2021 een prototype zien van een oprolbare tablet die beschikt over een schermformaat van 17 inch.

TCL heeft in het verleden al eens beloofd dat we binnenkort zouden kennismaken met oprolbare apparaten, zoals tablets, maar nu is duidelijk hoe ambitieus sommige plannen van het Chinese bedrijf zijn. De fabrikant toont namelijk tijdens zijn CES 2021-presentatie een oprolbare tablet met een schermformaat van 17 inch. Het geprinte oled-display is op en af te rollen alsof het een high-end perkament is.

Oprolbare tablet van TCL

In de onderstaande video kun je zien wat voor visie TCL heeft voor de oprolbare tablet. Waarschijnlijk duurt het nog jaren voordat we de technologie hebben die dergelijke ideeën werkelijkheid maakt, dus laat je nog niet helemaal meeslepen door de mogelijkheden en de nieuwigheid ervan. De Chinese fabrikant heeft ook al bedacht waar we dit moderne perkemant voor zouden kunnen gebruiken. Wat dacht je van een high-end landkaart wanneer je in de berg wandelt? Zo zijn er nog wel meer situaties te bedenken die vragen om het formaat van een laptop- of computerscherm, zonder dat je daar een complete computer voor hoeft mee te slepen.

Verder is het idee achter de oprolbare tablet dat de technologie zich ook relatief gemakkelijk laat vertalen naar andere producten, zoals televisies, foldables in het algemeen en commerciële schermen.

Advertentie

De vraag is echter: wanneer komen dergelijke producten echt op de markt? Daar is nog geen specifiek antwoord op te geven. Als we TCL echter mogen geloven, dan is het slechts een kwestie van ‘wanneer’ en niet ‘of’. Dergelijke presentaties kun je daarom het beste zien als een kijkje in de keuken van een bedrijf, om te zien waar het aan denkt wanneer er naar de toekomst gekeken wordt. Want het gaat nog jaren duren voordat we op het punt zijn dat het bedrijf nu voorstelt.

Ondertussen heeft de fabrikant wel een sloot aan andere producten gepresenteerd. Daar lees je in dit uitgebreide nieuwsbericht meer over.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)