TCL NXTPAPER is een mix tussen een tablet en een e-reader

12 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
TCL NXTPAPER

TCL heeft de NXTPAPER tijdens de CES 2021 laten zien. Volgens TCL is dit model van 8-inch een 'artistieke combinatie van scherm en papier'.

De TCL NXTPAPER heeft een 8.88″-scherm in een resolutie van 1.440 bij 1.080 pixels. Het scherm maakt geen gebruik van achtergrondverlichting, maar gebruikt een reflecterende technologie om natuurlijk licht te hergebruiken. Zo zijn er ook geen flikkeringen en blauw licht die je ogen kunnen vermoeien, maar krijg je een comfortabele E-Ink kijkervaring, net zoals bij een E-reader. Volgens TCL is de tablet hiermee 65 procent meer ‘power efficient’ dan een traditioneel tablet-scherm met beter contrast dan een scherm van een E-reader.

De TCL NXTPAPER is verder wel gewoon een tablet en komt dus met functies en eigenschappen die je van een tablet mag verwachten. Zo heeft het een camera van acht megapixel aan de achterzijde en een camera van vijf megapixel aan de voorkant. De tablet heeft een batterij van 5.500 mAh en de tablet ondersteunt zowel wifi als 4g.

Bij lancering komt de tablet met Android 10 en ondersteuning voor Google Assistant. ook kun je je oordopjes of hoofdtelefoon aansluiten op de 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Een speciale leeslampaccessoire wordt meegeleverd in de doos. De tablet weegt 316 gram en is met 7,4mm relatief vrij dun.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

De TCL NXTPAPER is te koop in Europa vanaf april 2021 voor een verkoopadviesprijs van 349 euro.

Lees meer over TCL.

Reacties (0)