TCL Alcatel 1T 10-tablet aangekondigd: tablet bedoeld voor kinderen

20 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
tcl-alcatel-1t-10-1

TCL kondigt aan dat er twee nieuwe tablets uitgebracht worden. In beide gevallen gaat om het de TCL Alcatel 1T 10 met verschillende specificaties.

De TCL Alcatel 1T 10-tablets

De nieuwe TCL Alcatel 1T 10-tablets zijn bedoeld voor kinderen en moeten ondersteuning bieden voor digitale lesmethoden. De Alcatel 1T 10 is straks in twee versies te koop: één versie met 16 GB aan interne opslagruimte en één versie met 32 GB aan interne opslagruimte. De nieuwe tablets zijn uitgerust met verschillende functies die rekening houden met de digitale gezondheid van de gebruiker. Ook belooft de fabrikant dat de accu lekker lang meegaat.

De TCL Alcatel 1T 10-tablets beschikken over een ips-display van 10 inch en kunnen daardoor beelden in heldere high definition-kwaliteit presenteren. Verder zijn ze uitgerust met een accu van 4.080 mAh, waardoor je dus best lang met je tablet kunt gamen en leren. De apparaten bieden tevens toegang tot verschillende gezinsvriendelijke functies en instellingen die bij een digitale gezondheid kunnen helpen.

Zo zorgt het Eye Care-systeem ervoor dat blauw licht wordt weggefilterd om visuele vermoeidheid te verminderen en geeft de tablet desgewenst een pauzemelding om af en toe even rust te nemen van het scherm. Verder zijn met de Kids Mode verschillende limieten in te stellen voor het gebruik van de tablet. Ook is via je smartphone in stellen tot welke apps en websites je kind toegang heeft. Mocht de tablet alleen bestemd zijn voor huiswerk of andere onderwijs-gerelateerde activiteiten, dan kan je kind zich dus prima blijven concentreren.

Advertentie

Naast zijn de hierboven genoemde functies beschikt de 1T 10 32GB-versie tevens over slimme audio: een combinatie van twee audiospeakers en twee microfoons met far-field stemherkenning met een bereik tot drie meter. Daarmee kun je bijvoorbeeld de Google Assistent aanspreken als ouder, maar je kind kan ook om hulp bij het huiswerk vragen. Mocht het interne opslaggeheugen niet genoeg zijn, dan is het mogelijk een micro-sd-kaart te gebruiken tot 128 GB.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe TCL Alcatel 1T 10 is verkrijgbaar in twee varianten: een wifi-variant met 32 GB aan intern geheugen, die op Android 10 draait en een wifi-variant met 16 GB intern geheugen die op Android 10 Go draait. In tegenstelling tot de 32GB-variant beschikt de 16GB-versie niet over slimme audio. De 32GB-tablet heeft een adviesprijs van 119,99 euro; de 16GB-tablet is verkrijgbaar voor 99,99 euro.

Reacties (0)