Specificaties en afbeeldingen ASUS Transformer Pad TF502T duiken op

18 november 2013 2 Minuten 0 Reacties
ASUS-TF502T

ASUS heeft onlangs de Transformer Pad TF701 als high-end model in de Transformer-serie op de markt gebracht maar een nieuw middenklasse model ontbrak nog. Vandaag hebben we wat meer informatie over de specificaties in handen gekregen.

Er gaan al tijden geruchten over een nieuwe middenklasse Transformer-tablet, welke zou gaan onder de naam TF502T. Dit model is onder meer opgedoken bij de Amerikaanse FCC en we kwamen de tablet vandaag ook tegen bij de WiFi Alliance. Uit de informatie van de WiFi Alliance kunnen we echter alleen maar halen dat de tablet draait op Android 4.2.1 Jelly Bean.

Na wat meer speurwerk zijn we achter de meeste specificaties van het nieuwe model gekomen, via de Taiwanese website van ASUS. Zo is de Transformer Pad TF502T in tegenstelling tot eerdere geruchten niet uitgerust met een Tegra 4-processor maar de al wat oudere Tegra 3-processor. Deze chip heeft een kloksnelheid van 1.3GHz. Wel is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen in plaats van 1GB. De tablet heeft een gewicht van 525 gram, een profiel van 8.3 millimeter en is voorzien van een metallic design, zoals ook te zien is in bovenstaande en onderstaande afbeeldingen.

Daarbij beschikt de tablet onder meer over een 10.1-inch Super ips+ lcd display met een 1.366 bij 768 pixels resolutie en Corning Fit Glass, SonicMaster audiotechnologie met vier luidsprekers, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een usb-poort en een hdmi-poort, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, en draadloze communicatie middels NFC en Bluetooth. Net zoals eerdere Transformer tablets is het dock voorzien van een eigen accu. De combinatie van tablet en dock moet zo’n 16 uur meegaan.

Advertentie

De high-end Transformer Pad TF701 is sinds vorige maand in Nederland te koop en beschikt onder meer over een 10.1.-inch Super ips lcd display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor. Voor het model met 32GB aan opslaggeheugen moet 499 euro betaald worden en daarvoor wordt het dock meegeleverd. Over de prijs en beschikbaarheid van de ASUS TF502T is nog niks bekend.

Reacties (0)