Sony Xperia Tablet Z verschijnt in eerste hands-on video (update)

21 januari 2013 1 Minuut 5 Reacties
Sony-Xperia-Tablet-Z

Vanochtend presenteerde Sony in thuisland Japan haar nieuwste tablet in de vorm van de Xperia Tablet Z en een paar uur later is de eerste, zeer korte, hands-on video al verschenen. In de video zien we een aantal interessante elementen van de interface.

De Sony Xperia Tablet Z is het nieuwe high-end model van de Japanse fabrikant en beschikt dan ook over een aantal interessante features. Zo is de tablet uitgerust met een 10.1 inch Full HD display, een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Ook heeft Sony het voor elkaar gekregen alles in een behuizing te stoppen die maar 6.9 millimeter dik is en 495 gram weegt. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet Z.

Hands-on video Sony Xperia Tablet Z

Update 22/01: Inmiddels zijn er al ‘echte’ hands-on video’s verschenen waarin kort naar de hardware en software gekeken wordt.

Video interface Sony Xperia Tablet Z

Hoewel het niet de tablet zelf is toont onderstaande video (volgens de maker) wat we ongeveer van de nieuwe Xperia Launcher en skin die Sony over Android gelegd heeft kunnen verwachten. De gebruiker in de video heeft de Xperia skin op een ASUS Transformer tablet geïnstalleerd en bladert door de diverse homescreens heen, lanceert wat apps en voegt apps toe aan het homescreen toe.

Prijs en beschikbaarheid

Sony zal de Xperia Tablet Z waarschijnlijk tijdens MWC 2013, welke eind februari van start gaat, officieel presenteren voor de Europese markt. Niet lang daarna moet de tablet ook in Nederland verschijnen. Over een mogelijke prijs is nog niks bekend.

Via: Notebookitalia

Reacties (5)