Sonic werkt samen met Angry Birds in Sonic Dash-update

12 juni 2015 2 Minuten 2 Reacties
sonic-dash-angry-birds

Dat Sonic the Hedgehog niet meer het personage is zoals we hem ooit kende is duidelijk. Maar dat dit zou gebeuren zag niemand aankomen. In een nieuwe update voor Sonic Dash, een endless runner, werkt de blauwe egel namelijk samen met Angry Birds.

Sonic en Angry Birds werken samen in Sonic Dash

Nee, dit zag niemand aankomen. Sonic the Hedgehog, ooit één van de meest iconische gamepersonages, is vervallen tot een franchise van populaire genres met Sonics gezicht erop. En om er nog een schepje bij bovenop te doen, zien we in Sonic Dash, een endless runner voor Android en iOS, dat de blauwe egel samenwerkt met nog zo’n franchise die populaire genres aandoet met dezelfde set personages: Angry Birds. Die samenwerking is onderdeel van een tijdelijke promotie voor de game, die in totaal drie weken duurt.

In die komende drie weken zien we dus personages vanuit Angry Birds (en in het specifiek, de game Angry Birds Epic) verschijnen in Sonic Dash – een endless runner zoals Temple Run. In Sonic Dash ben je in staat enkele personages vrij te spelen van Angry Birds Epic, zoals onvergetelijke namen als Red Knight en Bomb Pirate. Maar als je echt niet kunt wachten om aan de slag te gaan met die characters, dan kun je ze ook direct vrijkopen door echt geld te besteden in het spel. Een wanhopige poging van beide franchises om relevant te blijven.

Desondanks geloven zowel Rovio (ontwikkelaar van Angry Birds) als Sega (ontwikkelaar van Sonic) erin dat beide franchises elkaar goed aanvullen. De vraag is nu echter: welke gameserie heeft deze promotie eigenlijk het meeste nodig? Ja, de Sonic-spellen op consoles vallen de laatste jaren tegen, maar de mobiele games van de egel zijn nog steeds populair; Sonic Dash is al honderd miljoen keer gedownload sinds 2013. Angry Birds heeft echter meer moeite met relevant blijven, aangezien die serie niet in staat is eerdere successen te herhalen.

Sonic Dash

Reacties (2)