‘Snapdragon 800-chip voor nieuwe Amazon Kindle Fire HD tablets’

31 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Amazon-Kindle–Fire-2

Volgens recente geruchten zouden de nieuwe generatie Amazon Kindle Fire HD tablets uitgerust worden met een quadcore Snapdragon 800-processor van Qualcomm.

Het zal niet lang meer duren voordat Amazon de nieuwste generatie Kindle Fire tablets lanceert maar het bedrijf heeft zelf nog niks officieel bevestigd. Wel zijn er de afgelopen weken geruchten over de resoluties van de nieuwe tablets opgedoken en vandaag is de processor aan de beurt.

Twee weken terug wist BGR te melden dat de nieuwe Kindle Fire HD tablets van Amazon wederom in een 7-inch en een 8.9-inch formaat gelanceerd worden. De twee 7-inch modellen zouden een resolutie va 1.280 bij 800 pixels en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels krijgen. Het 8.9-inch model wordt het vlaggenschip met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Vandaag komt BGR met meer informatie over de componenten onder de motorkap. Zo zouden de 7-inch en 8.9-inch hoge resolutie tablets uitgerust worden met Qualcomm’s nieuwe quadcore Snapdragon 800-processor. De keuze voor Qualcomm is niet zozeer opvallend aangezien Texas Instruments, de maker van de processor in de huidige generatie tablets gebruikt wordt, geen chips voor consumentenproducten meer maakt. Wel opvallend is dat Amazon zou kiezen voor dé high-end chip van het bedrijf terwijl de Kindle Fire tablets juist middenklasse tablets met budgetprijzen zijn.

Advertentie

Verder zouden de modellen voorzien worden van 2GB aan werkgeheugen, een aangepaste versie van Android 4.2 Jelly Bean en een design iets meer rechthoekig is dan het design van de huidige modellen. De prijzen zouden ongewijzigd blijven; 159 dollar voor het 7-inch budgetmodel, 199 dollar voor het hoge resolutie 7-inch model en 269 dollar voor het high-end 8.9-inch model.

Reacties (0)