Samsung verwijdert Galaxy Tab 7.7 van IFA 2011 beurs

03 september 2011 2 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-tab-7-7-hori

We zijn al een paar dagen onderweg en aan aandacht heeft de Samsung Galaxy Tab 7.7 geen tekort gehad, maar vandaag heeft Samsung spontaan alle uitingen over de tablet en alle tablets zelfs verwijderd van de IFA 2011 beurs in Berlijn. Samsung heeft in een eerste reactie (zie video na de break) aangegeven dat ze de tablet verwijderd heeft om de aandacht te vestigen op de nieuwe Galaxy Note.

Ook zal de Galaxy Tab 7.7 niet te koop zijn in Duitsland waardoor verdere uitingen op de Duitse beurs niet nodig waren. Of dit de echte reden is, of dat Apple hier weer achter zit is niet onduidelijk, maar vreemd is het zeker. Alle displays op de stand van Samsung waar tot vandaag de Galaxy Tab 7.7 gepromoot werd zijn afgedekt met witte lakens en alle tablets zijn weggehaald van de stand. Medewerkers van Samsung mogen op de beurs geen uitspraken meer doen over de situatie of de rechtszaken waarin Apple en Samsung verwikkeld zijn.

Is je iets opgevallen in de video? De dame in kwestie noemt de tablet totaal niet bij naam. Dit zou kunnen wijzen op een verbod op promotie of display van de tablet. Wanneer ze de Galaxy Tab 7.7 bij naam had genoemd zou dit gezien kunnen worden als het aandacht vestigen op een verboden product.

Toch blijft het vreemd dat Samsung dit idee spontaan doorvoert. Je zou zeggen dat je dit van te voren netjes plant en de stands van de ene op de andere dag weghaalt en niet tijdens een drukke dag op de beurs provisorisch afdekt. Dit verhaal krijgt absoluut een staartje..

Update:

Een andere officiële reactie (zie hieronder) van Samsung toont dat de Galaxy Tab 7.7 verwijderd is om een uistpraak van de Duitse rechter op 2 september. Dan is bij mij de vraag, welke uitspraak op 2 september? Is er de afgelopen dagen weer een kort geding door Apple gestart omtrent de Galaxy Tab 7.7? Het is allemaal zeer onduidelijk, maar blijkbaar heeft er zich iets achter onze (de consument) rug afgespeeld.

Samsung respects the court’s decision (The District Court in Dusseldorf) made on September 2 and therefore decided not to display any more the GALAXY Tab 7.7 in IFA. However, we believe it severely limits consumer choice in Germany. Samsung will pursue all available measures, including legal options, to defend its intellectual property rights and ensure its innovative products remain available to German consumers.

Een Duitse website, Chip.de, beweert dat Samsung vandaag een brief van Apple gekregen heeft met het “vriendelijke verzoek” de Galaxy Tab 7.7 te verwijderen. Meer over de inhoud wordt niet genoemd. Update 2: Zoals we al gisteren al verwachtten heeft er inderdaad weer een kort geding plaatsgevonden tussen Samsung en Apple op 2 september. Wat deze rechtszaak exact inhoud is nog onduidelijk, maar de uitkomst is helder; de Galaxy Tab 7.7 mag voorlopig ook in Duitsland niet verkocht of gepromoot worden.

Bronnen: Stylecowboys, Fosspatents

Reacties (0)