Samsung Series 7 Slate: Een 11.6 inch hybride Windows tablet

03 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Series-7-Slate

De Galaxy Tab 7.7 is niet de enige tablet die Samsung tijdens de IFA 2011 gepresenteerd heeft. Zo heeft de fabrikant ook een 11.6 inch hybride tablet onthuld, draaiend op Windows 7. De Series 7 is eigenlijk meer een laptop dan een tablet aangezien 11.6 inch wat monder mobiel is dan de meeste tablets. De Series 7 kan worden aangevuld met een multimedia dock met alle belangrijke poorten en een Bluetooth keyboard.

Vanzelfsprekend is dit apparaat echt gericht op de zakelijke markt. Vandaar ook de logische keuze voor Windows 7, welke overigens een gratis update naar Windows 8 zal krijgen zodra deze door Microsoft gelanceerd wordt. De tablet zelf beschikt over een capacitief display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, ondersteuning voor stylys input, een Intel Core i5 processor, 4GB aan RAM geheugen, twee camera’s, een microSD card reader, een miniHDMI poort en een volwaardige USB 2.0 aansluiting.

De interface is vooral wat het beginscherm betreft geoptimaliseerd door Samsung. De rest is puur Windows 7, wat nog niet voor touch geoptimaliseerd is. De pen (stylus) lijkt een mooie oplossing te bieden voor dit probleem.

Je kunt kiezen uit een 64GB SSD of een 128GB SSD variant waarvan de prijzen respectievelijk op 1.099 dollar en 1.349,00 dollar zullen liggen. Bij de 128GB versie krijg je dan ook het multimedia dock, met HDMI, USB en ethernetaansluitingen, en het Bluetooth keyboard.

Bron: Laptop Magazine

Reacties (0)