Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt in april Android 6.0 Marshmallow

23 november 2015 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-software-2

De Samsung Galaxy Tab 10.5 krijgt in april 2016 als eerste Samsungtablet Android 6.0 Marshmallow. Dat staat op een uitgelekte roadmap van Samsung, waar alle belangrijke tablets en telefoons op staan.

De Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt in april 2016 als eerste Samsungtablet Android 6.0 Marshmallow. Dat staat op een uitgelekte roadmap van Samsung, waar alle belangrijke tablets en telefoons op staan.

Geen Android 6.0 voor Galaxy Note 3

De Tab S 10.5 is tevens de enige tablet waar Samsung nu al volledige duidelijkheid over geeft. Het enige Samsung-apparaat dat in december de update al krijgt, is de Galaxy Note 5, die (nog) niet in Nederland verkrijgbaar is. Voor eigenaren van de Galaxy Note 3 is er slecht nieuws. Deze phablet krijgt de update niet: er staan de woorden ‘not approved’ achter. Wellicht betekent dat iets anders dan ‘cancelled’, dat we bij een van de smartphones van Samsung tegenkomen, maar het ziet er niet goed uit voor de Note 3.

Advertentie

Galaxy Note 4 in februari

De Galaxy Note 4 is in februari aan de beurt, de Note Edge krijgt dan ook Android Marshmallow. De Galaxy S6-serie mag al in januari de nieuwe firmware installeren.

Tab S2: ‘waiting approval’

De Galaxy Tab S2-serie moet er nog even op wachten, de status op de roadmap van Samsung laat de woorden ‘waiting approval’ zien. Dat geldt ook voor de Galaxy Tab A8 en de Galaxy Tab A 9.7. Voor de S2-tablets geldt dat ze in de tweede fase van de uitrol zitten, de Galaxy Tab A-serie komt pas in de derde fase aan bod.

De roadmap van de updates naar Android 6.0 Marshmallow is gedateerd op 15 november. Daarvoor, op 29 oktober, lekte ook al een roadmap uit, maar die is nu achterhaald.

Reacties (3)