Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft beter display dan Apple iPad 2

28 juli 2011 1 Minuut 3 Reacties
galaxy-tab-10-1-vs-ipad-2

De iPad 2 is van zijn troon gestoten door de Samsung Galaxy Tab 10.1. Vorige maand won de iPad nog de titel 'tablet met het beste display' in een onderlinge strijd met de ASUS Eee Pad Transformer en de Motorola Xoom, maar deze keer gaat de eer naar een nieuwkomer in de vorm van de Galaxy Tab 10.1.

DisplayMate heeft voor de nieuwe vergelijking ook de Acer Iconia Tab A500 toegevoegd aan de test en vooral gekeken naar de kleurechtheid, kijkhoeken, verzadiging, helderheid en contrast, scherm reflecties, energieverbruik en de batterijduur van het display. Net als bij de voorgaande test kwam de Motorola Xoom op de laatste plek terecht, met daarboven de Iconia Tab A500 en de Eee Pad Transformer. De Galaxy Tab 10.1 deed het voornamelijk beter dan de iPad 2 op het gebied van scherm reflecties, helderheid en contrast. Toch is het verschil met de iPad 2 niet groot te noemen en is de iPad 2 zelfs beter op het gebied van kleurechtheid en beeldkwaliteit.

Toch hebben alle tablets ook dezelfde nadelen. Zo spiegelen de schermen te erg en is het naar mate het display groter wordt lastiger jezelf niet in beeld te zien. Ook hebben alle tablets last van een sterk verminderende helderheid en een verminderd contrast wanneer de kijkhoek groter wordt. Ook de lichtsensor wordt bij alle tablets als zwak beschouwd. Deze verbruikt meer energie dan nodig en kan zelfs voor vermoeidheid in de ogen zorgen.

Bekijk de complete test op Gizmodo


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Patrick

Patrick
28 juli 2011 om 13:16

Erg leuk dat alles ondertussen de Ipad2 gaat verslaan maar ik zie de Galaxy 10.1 nog steeds niet in de winkel. Het is dan wel erg simpel met dit soort vergelijkingen. Hier de mijne ik denk dat de Ipad3 stukken beter zal zijn op meerdere fronten dan de huidige Tablets. Oja ik ben geen liefhebber van de Ipad maar wacht nu al wel heel lang op de Galaxy 10.1
Het lijkt wel bijna dezelfde Hype te worden als bij de Notion ink Adam….. dit zou hem ook worden.

Inloggen


28 juli 2011 om 13:22

Hou het dan wel even eerlijk; de Galaxy Tab 10.1 is nagenoeg alleen in NL nog niet te koop. In de VS, Azië, Italië, Spanje, de UK, etc. is de tablet al te koop. Dus de vergelijking is zo vreemd nog niet.

Inloggen
Patrick

Patrick
29 juli 2011 om 11:25

Ok … misschien iets overdreven maar net als dit soort stukjes overdrijf ik graag ook iets. Ik ben het ook met een paar zaken in het stukje eens (oa. glossy schermen) Verder is het leuk dat ze nu op meer plekken te koop zijn( alhoewel ik vorige week er amper 1 kon vinden) want gangbaar is anders. En het zal niet de eerste keer zijn dat ze zeggen dat ze iets hebben maar de levertijd onbekend is (eigen ervaring).

Inloggen