Samsung Galaxy Tab 10.1 heeft beter display dan Apple iPad 2

28 juli 2011 1 Minuut 3 Reacties
galaxy-tab-10-1-vs-ipad-2

De iPad 2 is van zijn troon gestoten door de Samsung Galaxy Tab 10.1. Vorige maand won de iPad nog de titel 'tablet met het beste display' in een onderlinge strijd met de ASUS Eee Pad Transformer en de Motorola Xoom, maar deze keer gaat de eer naar een nieuwkomer in de vorm van de Galaxy Tab 10.1.

DisplayMate heeft voor de nieuwe vergelijking ook de Acer Iconia Tab A500 toegevoegd aan de test en vooral gekeken naar de kleurechtheid, kijkhoeken, verzadiging, helderheid en contrast, scherm reflecties, energieverbruik en de batterijduur van het display. Net als bij de voorgaande test kwam de Motorola Xoom op de laatste plek terecht, met daarboven de Iconia Tab A500 en de Eee Pad Transformer. De Galaxy Tab 10.1 deed het voornamelijk beter dan de iPad 2 op het gebied van scherm reflecties, helderheid en contrast. Toch is het verschil met de iPad 2 niet groot te noemen en is de iPad 2 zelfs beter op het gebied van kleurechtheid en beeldkwaliteit.

Toch hebben alle tablets ook dezelfde nadelen. Zo spiegelen de schermen te erg en is het naar mate het display groter wordt lastiger jezelf niet in beeld te zien. Ook hebben alle tablets last van een sterk verminderende helderheid en een verminderd contrast wanneer de kijkhoek groter wordt. Ook de lichtsensor wordt bij alle tablets als zwak beschouwd. Deze verbruikt meer energie dan nodig en kan zelfs voor vermoeidheid in de ogen zorgen.

Bekijk de complete test op Gizmodo

Reacties (3)