Samsung Galaxy Note 3 en 4 krijgen Lollipop begin 2015

05 december 2014 1 Minuut 8 Reacties
samsung-galaxy-note-4

Via Twitter is vandaag naar buiten gekomen dat de Samsung Galaxy Note 3 en 4 begin 2015 pas worden voorzien van Android 5.0 Lollipop. Dat liet Samsung zelf weten en het betekent dat de geruchten, die spraken over een release van eind 2014, niet blijken te kloppen.

Samsung Galaxy Note 3 en 4

Samsung Galaxy Note-eigenaars vragen zich waarschijnlijk al een tijdje af waar hun versie van Android 5.0 Lollipop toch blijft. Volgens de laatste geruchten bleek het voor het einde van het jaar nog te gebeuren voor de mensen met een Samsung Galaxy Note 4, en de foto’s en video van de afgelopen week gaven ons goede hoop dat die geruchten nog wel eens waarheid konden worden. Al dat beeldmateriaal gaf ons een kijkje in de toekomst en liet ons zien hoe de TouchWiz-interface eruit zou komen te zien in combinatie met Android 5.0.

En Android 5.0 is waarschijnlijk één van de meest gewilde software-upgrades van dit moment – misschien wel de meest gewilde in het Android-tijdperk aller tijde. Het siert je smartphone, phablet of tablet met kekke nieuwe kleurtjes, een veel schonere uitstraling, betere beveilingsfunctie en nog veel meer mogelijkheden, waardoor de mensen staan te poppelen aan de slag te kunnen met Lollipop. En Samsung Galaxy Note 3- en 4-eigenaars moeten er naar het schijnt nu nog langer op wachten dan aanvankelijk gedacht: streep 2014 maar door.

Op Twitter is namelijk op het profiel van Reuters-journalist Vincent Se Young Lee naar buiten gebracht dat Samsung ‘officieel’ heeft aangekondigd dat die twee toestellen, samen met de Samsung Galaxy S4 en S5, pas begin 2015 mogen rekenen op de update. We weten dit natuurlijk niet zeker, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Samsung de update gelijktijdig uitbrengt. We gaan ervan uit dat Samsung eerst aan de slag gaat met de Samsung Galaxy Note 4, vervolgens de Note 3 en daarna pas met de twee smartphones.

Reacties (8)