Samsung aarzelt over uitbrengen van opvouwbare tablets en smartphones

11 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-patent-opvouwbare-tablet

Samsung is bijna in staat zijn de eerste opvouwbare tablet uit te brengen, maar het bedrijf twijfelt of het product een succes zal worden. Mocht er vraag naar zijn, dan kan het bedrijf eind volgend jaar de eerste modellen produceren.

Opvouwbare tablets van Samsung

In de afgelopen maanden hebben we van Samsung en andere fabrikanten patenten voorbij zien komen waarin de opvouwbare tablet of smartphone wordt gepresenteerd. Nu betekenen patenten niet automatisch dat fabrikanten aan die producten werken voor de consumentenmarkt, maar wel vaak dat ermee geëxperimenteerd wordt. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou tegen het einde van volgend jaar al de eerste opvouwbare smart devices kunnen produceren, maar het bedrijf schijnt daarover flink te twijfelen – is er wel vraag naar?

Dat meldt de Koreaanse krant Korea Herald. Daarnaast zou Samsung nu voorzichtiger zijn als het aankomt op hardware vol nieuwe features, na het fiasco van de Galaxy Note 7. Dit is wat een anonieme bron aan de Koreaanse krant te vertellen heeft.

Samsung is already capable of mass producing foldable phones — although premium models are usually made in small quantities — by late next year. But, the company is not sure whether there is market demand for the costly, foldable devices. If (the market condition is) confirmed, foldable tablets — instead of smartphones — are likely to be unveiled with panels facing outward.

Wanneer de fabrikant zijn eerste opvouwbare tablet of smartphone zal aankondigen, is momenteel niet bekend.

Reacties (0)