Review: Video bewerken op de iPad met Pinnacle Studio

01 februari 2013 1 Minuut 7 Reacties
pinnacle-studio-ipad

Eerder heb ik al een artikel met video over Photoshop Touch op de iPad gepubliceerd, vooral om aan te tonen dat je ook dingen kan maken met de iPad. Zeker met de komst van 128GB iPad is het tijd om nog een voorbeeld te geven. In dit artikel kijk ik naar Pinnacle Studio, in mijn ogen de beste videobewerkingsapplicatie voor de iPad.

Video – Pinnacle Studio op de iPad

Natuurlijk is iMovie de bekendste keuze als het gaat om een videobewerkingsprogramma op de iPad. iMovie is ook een prima app maar Pinnacle Studio krijgt uiteindelijk met een veel betere featureset mijn voorkeur. Misschien ken je deze app al onder de naam Avid Studio, maar nadat Avid de app verkocht aan Creative is de app onder de nieuwe naam Pinnacle Studio in de App Store te vinden.

In het filmpje zie je een hoop mogelijkheden maar het is natuurlijk niet compleet. Ik ben bang dat je dan op een videolengte komt van 3.5 uur. De drie grootste voordelen die Pinnacle over iMovie heeft zijn:

Advertentie
  • Storyboard Timeline
  • 3 Audiotracks
  • Multilayer en composition mixes

Wat mij betreft is Pinnacle Studio de app die je moet hebben als je wel eens een video (wilt) bewerken en ben ik ervan overtuigd dat het in veel gevallen beter en makkelijker is om deze app te gebruiken vs een echte video-editor op je desktop.

Deze review is natuurlijk ook gemaakt met Pinnacle Studio maar zeker in combinatie met allerlei andere apps op de iPad kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo zijn er gave apps als Movielooks HD voor color-grading en ActionMovie FX voor grappige effecten. Hieronder nog even een quick-and-dirty voorbeeldje wat mogelijk is (volledig met iPad mini gemaakt).

Gruber vs Dalrymple

Zelf aan de slag met videobewerking op de iPad

Natuurlijk is uiteindelijk diegene de met zijn vingers de camera en editor aanstuurt verantwoordelijk voor het eindresultaat, maar als je een beetje creatief bent dan kan je met de apps uit dit artikel erg leuke resultaten behalen.

  • Pinnacle Studio €11,99
  • iMovie €4,49
  • Movielooks HD €1,79
  • Action Movie FX (gratis)

Reacties (7)