Review: Samsung Galaxy Tab 10.1

16 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
Video-Galaxy-Tab-10-1

Een van de belangrijkste concurrenten van de iPad 2 is de onlangs gelanceerd Samsung Galaxy Tab 10.1. Jammer genoeg is de tablet in Nederland nog niet verkrijgbaar, maar buiten Europa doet de tablet het behoorlijk goed. Na eerder deze week de tablet vluchtig met andere high-end tablets vergeleken te hebben zien worden is het nu tijd voor een wat uitgebreidere review van onze collega's van Netbooknews.

De Galaxy Tab 10.1 moet volgens Samsung de iPad 2 op alle fronten net een stapje voor zijn. De tablet is iets lichter, iets dunner en zou ook sneller moeten werken. Verder beschikt de 10.1 inch tablet over een display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een dual-core Tegra 2 processor, Android 3.1 Honeycomb met de Samsung TouchWiz schil, 16GB of 32GB aan intern opslaggeheugen, twee camera’s, Wifi en Bluetooth. Bekijk na de break de video review.

Volgens Netbooknews ligt de Galaxy Tab 10.1 zeer goed in de hand. Hoewel de tablet van plastic gemaakt is voelt hij solide aan en heeft door zijn lichte gewicht en dunne design een premium uitstraling. De tablet wordt niet verkocht met de pure Andrid Honeycomb versie. Samsung heeft hier namelijk haar eigen TouchWiz schil overheen gelegd, geoptimaliseerd voor tablets. Deze aanpassing van Samsung wordt genoemd als een positief punt. Ook de batterijduur wordt als zeer positief ervaren; 10 tot 12 uur aan intensief gebruik bij een volle batterij. Als Apple jouw voorkeur niet heeft dan is de Galaxy Tab 10.1 zeker een goed alternatief voor een redelijke prijs.

Video review Samsung Galaxy Tab 10.1

In de VS is de Samsung Galaxy Tab 10.1 te koop als 16GB (499,00 dollar) en 32GB (599,00 dollar) versie. De tablet wordt waarschijnlijk in augustus in Nederland gelanceerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)