Android-smartphones in 2018 kunnen video in 4k en hdr opnemen

07 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
qualcomm-snapdragon-845

Qualcomm heeft laten weten wat we volgend jaar mogen verwachten van de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 845. Zo kunnen de smartphones met deze chip aan boord straks video's opnemen in 4k-kwaliteit én high dynamic range.

Dit moet je weten over de Qualcomm Snapdragon 845

Qualcomm heeft de technische specificaties bekendgemaakt van de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 845. Uiteraard is de 845 de opvolger van de 835, die we in een aantal smartphones tegen zijn gekomen dit jaar. De grootste nieuwe functie is ongetwijfeld de mogelijkheid video’s op te nemen in 4k en high dynamic range (hdr). Daarnaast is de chip in staat video’s te verwerken in slowmotion, in 720p en met 480 frames per seconde. Ook kun je dat doen in 1080p, maar dan met 240 frames per seconde.

Daarnaast wordt er een breder kleurenveld ondersteund door de ondersteuning van 10-bit kleurendiepte. De geïntegreerde Adreno 630-gpu moet dertig procent krachtiger, dertig procent energiezuiniger en 2,5 keer sneller zijn dan zijn voorganger. Ook kunnen kamers voor virtual en augmented reality in beeld worden gebracht, in real time. Verder kan met bluetooth 5.0 vanaf je smartphone twee bluetooth 5.0-apparaten worden aangestuurd, zoals speakers en hoofdtelefoons, en is het energieverbruik met de helft verminderd.

De X20 gigabit-modem moet twintig procent sneller zijn, mits de providers daar natuurlijk optimaal gebruik van maken. Qualcomm zegt er van alles aan gedaan te hebben dat heel veel providers hiervan kunnen profiteren. De eerste smartphones met de Qualcomm Snapdragon 845 aan boord worden aan het begin van 2018 verwachten. Xiaomi heeft al laten weten met de chip aan de slag te gaan, maar Samsung, LG, HTC en Google zullen ook al in de rij staan. Daarnaast kunnen Windows 10-pc’s ook op de nieuwe processor draaien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)