Qualcomm Snapdragon 821 sneller dan Snapdragon 820

07 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
Qualcomm-Snapdragon

Qualcomm zou al een nieuwe chip hebben klaargestoomd voor de markt, namelijk de Qualcomm Snapdragon 821, die iets sneller is dan de Snapdragon 820. Zelf heeft de fabrikant er nog niets over laten weten, maar Asus in elk geval al wel.

Asus Zenfone 3 Deluxe met Qualcomm Snapdragon 821

Momenteel concentreert Qualcomm zich op de Snapdragon 820, één van de meest krachtige chips die het bedrijf momenteel heeft uitgebracht. Maar er is mogelijk al een iets snellere variant op de markt, eentje die Qualcomm zelf niet heeft aangekondigd: de Qualcomm Snapdragon 821. Er waren al wel geruchten over ontstaan en Asus lijkt die nu te bevestigen. Er is namelijk een specsheet opgedoken van de Asus Zenfone 3 Deluxe waarop te lezen is dat de phablet ook kan worden geleverd met die nieuwe Snapdragon 821-processor.

Wat is dan het grote verschil tussen beide processors? Dat kan niet heel veel zijn, aangezien ze beiden volgens het 14nm-proces zijn gemaakt en zijn voorzien van een Adreno 530-gpu en een vier Kyro-cpu-kernen. Daar waar de Snapdragon 820 een topsnelheid heeft van 2,2GHz, heeft de Qualcomm Snapdragon 821 een topsnelheid van 2,3GHz. Mocht de specsheet van Asus kloppen, dan is de Deluxe één van de eerste apparaten op de markt met de nieuwe chip aan boord. Het wachten is nu of Qualcomm de chip daadwerkelijk zal aankondigen.

Reacties (0)