Qualcomm presenteert Snapdragon 855 voor vlaggenschepen

05 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Snapdragon 855

Qualcomm heeft tijdens de Snapdragon Technology Summit in Hawaii de nieuwste high-end processor onthuld: de Snapdragon 855. De nieuwe chip zullen we waarschijnlijk weer massaal in de nieuwste vlaggenschepen voor 2019 gaan zien.

De afgelopen maanden vlogen de geruchten over de nieuwe high-end chip van Qualcomm ons om de oren. Zo zou de nieuwe mobiele processor afstappen van de drie cijfers en overstappen naar een naam met vier cijfers. Dit zou dan de Snapdragon 8150 moeten worden. Deze geruchten kunnen allemaal de prullenbak in. De nieuwe processor stond intern bekend als de Snapdragon 8150, maar zal straks gewoon als de Snapdragon 855 gaan verschijnen.

De vlaggenschepen van 2018 draaiden vrijwel allemaal op de Snapdragon 845, de snelste processor van Qualcomm. Voor 2019 is daar nu dus de Snapdragon 855. De chip zal waarschijnlijk in de eerste golf van 5g-telefoons gaan verschijnen. Het nieuwe platform ondersteunt multi-gigabit-snelheden op 5g-netwerken.

Kunstmatige intelligentie wordt nog belangrijker

Qualcomm heeft de nieuwe processor gepresenteerd tijdens de Snapdragon Technology Summit in Hawaii. Veel details ontbreken nog, deze zullen waarschijnlijk later deze week worden bekendgemaakt. Wel speelt kunstmatige intelligentie een belangrijke rol. De nieuwe processor zal tot drie keer betere prestaties moeten leveren op het gebied van kunstmatige intelligentie. De Snapdragon 855 zal volgens Qualcomm weer een flinke stap vooruit zijn, ook op het gebied van gaming en augmented reality. De verwachting is dat smartphonefabrikanten voor de Android-vlaggenschepen voor 2019 weer massaal de nieuwe Snapdragon-processor gaan omarmen en gebruiken, net als de Snapdragon 845 in 2018.

Reacties (0)