Qualcomm kondigt Snapdragon 845-processor aan

05 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
Qualcomm Snapdragon 845

Chipfabrikant Qualcomm heeft zojuist de Snapdragon 845-processor aangekondigd. Deze processor is de snelste die Qualcomm ooit heeft gemaakt. Hij is bestemd voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Opvolger Snapdragon 835

De Snapdragon 845 is dan ook het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Al een tijdlang zijn we gewend dat processoren die met een 8 beginnen, de top van de lijn aanvoeren, en de snelste chips zijn die Qualcomm te bieden heeft. De Snapdragon 845 volgde de Snapdragon 835 op, die veel topsmartphones van het afgelopen jaar aandrijft. Zoals de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus, de Galaxy Note 8, de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, en de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Kortom, de snelste en meest uitgebreide smartphones lopen op een Qualcomm Snapdragon 835 dit jaar.

Snelheid

De Snapdragon 845 moet dit gaan verbeteren. De snelheid is weer wat opgekrikt. Dat meldde Qualcomm vandaag tijdens een persconferentie. Details zijn nog niet bekendgemaakt, de echte presentatie moet nog komen. Maar verbeterde performance, zuinigheid, en verbeterde kwaliteit van beeldverwerking vallen te verwachten. Waarschijnlijk is de Qualcomm Snapdragon 845 straks in veel Android-superphones van 2018 te vinden, en ook in een aantal Windows 10-laptops en -tablets.

Gigabit

De Snapdragon 845 krijgt het nieuwste X20-modem aan boord, die supersnelle gigabit-snelheden belooft op netwerken die dat bieden.  Meer informatie volgt deze week over de nieuwe processor, en wellicht wordt dan ook onthuld welke smartphones hem het eerst krijgen.

Reacties (0)