MWC 2019: dit mag je verwachten van Mobile World Congress 2019

20 februari 2019 4 Minuten 0 Reacties
mwc-mobile-world-congress-1

Vanaf maandag 25 februari tot en met donderdag 28 februari vindt MWC 2019 plaats. MWC staat voor Mobile World Congress. Dit is een beurs waar veel smartphone- en tabletproducenten aanwezig zijn om een aantal nieuwe producten te presenteren.

Mobile World Congress is een beurs die jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. Het is de plek waar fabrikanten van smartphones, tablets, accessoires en gadgets samenkomen voor het presenteren van de nieuwste producten. Vorig jaar zijn er mooie producten voorbijgekomen, zoals de Huawei MediaPad M5-tablets, Asus Zenfone 5Z en natuurlijk de Samsung Galaxy S9. Daarom verwachten we dat we dit jaar wederom toffe producten gaan zien tijdens de beurs. Wat dacht je bijvoorbeeld van opvouwbare smartphones?

Samsung

Vlak voordat de beurs in Barcelona losbarst, zal Samsung zijn nieuwe vlaggenschipreeks presenteren in de vorm van de Galaxy S10. Op 20 februari worden drie, maar mogelijk vier S10-smartphones aangekondigd, die allemaal waarschijnlijk te bewonderen zullen zijn tijdens MWC 2019. Bovendien is de kans aanwezig dat we ook nog de opvouwbare smartphone gaan zien, die we tot nu toe kennen als de Samsung Galaxy F of de Galaxy Fold. Verder is het de verwachting dat we nog wat betaalbare smartphones gaan tegenkomen.

Sony

Sony is ook geen vreemde partij als het om smartphoneaankondigingen gaat. Naar verluidt zal de Japanse elektronicafabrikant de Sony Xperia XZ4 gaan presenteren: een grote smartphone met een scherm van 6,5-inch en maar liefst drie camera’s aan de achterkant. Het apparaat krijgt waarschijnlijk een schermverhouding van 21:9, maar geen koptelefoonaansluiting — en ook geen notch. Wellicht gebeurt het dat we ook nog een Compact-versie voorbij zien komen, maar het lijkt erop dat Sony klaar is met Compact-modellen…

Advertentie

LG

Als we de nieuwste berichten mogen geloven dan zal LG aanwezig zijn met maar liefst twee toestellen: de LG G8 en de LG V50. Uiteraard allebei met de toevoeging van ThinQ. Daar waar de G8 ThinQ een behoorlijke standaard upgrade, met een enkele gimmick, lijkt te worden, ziet het ernaar uit dat de V50 de eerste LG-telefoon wordt met een 5g-chipset aan boord. De gimmick van de G8 is mogelijk een scherm dat kan trilling en zodoende geluid door kan laten komen, waardoor er geen extra speaker aanwezig is voor het bellen.

Huawei

Huawei was vorig jaar officieel niet aanwezig tijdens MWC 2018, en bracht zijn vlaggenschip een paar weken later uit in Duitsland tijdens een persevenement. Dit jaar heeft de Chinese fabrikant wel wat voor ons in petto. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we een opvouwbare en 5g-smartphone verwachten van het bedrijf. Niet twee smartphones overigens, maar een 2-in-1-pakket. Daarnaast wordt er natuurlijk hard gesleuteld aan de Huawei P30, maar daarvan lijkt nog niet vast te staan of we die gaan zien tijdens de beurs.

Nokia

Nokia neemt de laatste tijd flink de tijd om nieuwe toestellen uit de doeken te doen. Vorig jaar zagen we er een aantal van voorbijkomen tijdens MWC 2018, dus verwachten we dat Nokia dit jaar ook wat toestellen – in allerlei prijscategorieën – meeneemt. Zo horen we al een tijdje geruchten over de Nokia 9 Pureview bijvoorbeeld, een smartphone met meer dan genoeg camera’s aan de achterkant. We kunnen ons niet voorstellen dat het daarbij blijft, dus rekenen we erop dat het nu Chinese bedrijf nog veel meer dingen meeneemt.

Oppo

Hier in Nederland is Oppo een jonge speler op de smartphonemarkt, maar heeft in korte tijd indruk weten te maken met de Oppo Find X. We zijn dus erg benieuwd wat het Chinese bedrijf – moederbedrijf van onder meer OnePlus – meeneemt naar Barcelona, helemaal omdat al is aangekondigd dat het om een opvouwbare smartphone gaat. Niet alle Oppo-producten worden buiten China gelanceerd. Echter, omdat de opvouwbare smartphone tijdens een Europese beurs wordt aangekondigd, mogen we verwachten dat die deze kant op komt.

Overige fabrikanten

Dan houden we nog een groot aantal smartphonefabrikanten over. Xiaomi, OnePlus, HTC, Honor en Motorola bijvoorbeeld. Deze bedrijven staan er niet om bekend van Mobile World Congress gebruik te maken voor het aankondigen van nieuwe producten. Motorola heeft onlangs nog de Moto G7-lijn onthuld, dus van die fabrikant hoeven we voorlopig ook even niets te verwachten. OnePlus en Xiaomi organiseren vaak zelf evenementen voor hun smartphones; datzelfde geldt voor Honor. Ook HTC hoeven we niet tijdens MWC 2019 te verwachten.

Tablets Magazine is aanwezig

Ook dit jaar is Tablets Magazine aanwezig tijdens MWC. We reizen met een aantal redacteuren af naar Barcelona om daar het nieuws rechtstreeks van de bron te kunnen krijgen. Blijf ons dus volgen vanaf 22 februari, want dan zitten we al in Barcelona.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)