Oukitel K10000: phablet met enorme 10.000 mAh batterij

13 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
Oukitel K10000

Het Chinese bedrijf Oukitel heeft een phablet op de markt gebracht met een batterij die op dit moment waarschijnlijk de grootste is die in een smartphone te vinden is: 10.000 mAh. De telefoon is dan ook behoorlijk dik.

Midrange phablet

De Oukitel K10000 geeft al in zijn naam precies aan waar het bij deze midrange telefoon om draait. De batterij biedt zeker driemaal zoveel accuvermogen als de meeste gangbare smartphones in de hogere segmenten. De Oukitel K10000 is dat echter niet. Het toestel loopt op een midrange processor en is in China voor nog geen 250 dollar te bestellen. Dat kan ook vanuit Nederland bij webwinkel Gearbest, waarvan het plaatje hierboven afkomstig is. Alleen moet je dan waarschijnlijk wel nog importheffing en btw bijbetalen. De phablet is momenteel voor te bestellen. Gearbest heeft ook een magazijn in de EU, maar daar is dit toestel (nog) niet te krijgen.

Hoekig

De Oukitel K10000 is een beetje ruw en hoekig vormgegeven, en wijkt ook wat dat betreft nogal af van de gladde rechthoekige platen die de meeste fabrikanten tegenwoordig produceren. De phablet loopt op een MediaTek 6735-processor, wat een 64-bit processor is met vier kernen die op 1,5Ghz zijn geklokt. De phablet kan bellen via 4G lte-netwerken, heeft een IPS HD-scherm en is voorzien van Android 5.1 Lollipop. Gearbest heeft een Russisch filmpje van de Oukitel K10000 op zijn website gezet, waarin het toestel van alle kanten is te zien.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)