Oude versies apps nu te installeren op iPad met oudere versie iOS

17 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
iOS-7-iPad

Zonder aankondiging is het deze week mogelijk gemaakt om oudere versies van applicaties op je iPhone of iPad met een oudere versie van iOS te installeren. 

Als je een wat oudere iPad of iPhone hebt dan was het tot voor kort mogelijk dat apps die geoptimaliseerd werden voor een nieuwe versie van iOS niet meer gedownload konden worden. Daar is deze week echter onaangekondigd verandering in gekomen.

Zonder formele aankondiging heeft Apple het deze week mogelijk gemaakt om oudere versies van applicaties op je iPhone of iPad met een oudere versie van iOS te installeren. Diverse gebruikers melden dat ze de mogelijkheid aangeboden kregen om een eerdere release van een app te installeren.

Mocht je zelf een iPad of iPhone hebben met een oudere versie van iOS dan is het vrij eenvoudig om een eerdere versie van een app te downloaden. Zodra je een app download die de laatste versie van iOS vereist krijg je namelijk een melding dat de nieuwste versie niet compatibel is met jouw versie van het besturingssysteem. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een versie te downloaden die wel met jouw softwareversie werkt.

Advertentie

iOS 7, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, wordt alleen ondersteund op de iPhone 4 en nieuwer, de iPad mini en nieuwe en de iPad 2 en nieuwer. Dit nieuws is dan ook met name interessant voor diegenen met een eerste generatie iPad of eerdere generatie iPhone. Voor gebruikers van een recent model is morgen de grote dag want dan geeft Apple iOS 7 officieel vrij. Op je iPad, iPhone of iPod wordt een automatische melding getoond waarna de update te downloaden is.

Via TNW

Reacties (2)