Ons tablet jaaroverzicht van 2011

31 december 2011 4 Minuten 1 Reacties
tablets-totaal

2011 was het eerste volledige jaar waarin Tablets Magazine al het nieuws omtrent tablets en applicaties bracht en dat hebben we vanzelfsprekend met plezier gedaan. Uit de bezoekersaantallen kunnen we merken dat Nederland warmloopt voor tablets en de verwachtingen voor 2012 liggen dan ook hoog. Maar, terugkijkend op 2011; wat heeft afgelopen jaar ons gebracht en waar wilden jullie als bezoekers het meeste over weten?

Natuurlijk was 2011 wederom het jaar van de iPad maar ook het jaar van de eerste grote lading aan Android concurrenten. Veel successen hebben de meeste Android tablets niet behaald, met hier en daar een uitzondering, maar dit moet volgend jaar veranderen. We hebben besturingssystemen zien komen en gaan, denk bijvoorbeeld aan MeeGo en webOS, en iOS en Android hebben de markt momenteel in handen. Windows 7 heeft helaas weinig kunnen betekenen maar Microsoft zou wel eens een grote rol in 2012 kunnen gaan spelen met Windows 8. Het afgelopen jaar was vooral een jaar van ‘kijken hoe het gaat’ voor veel fabrikanten. In 2012 moet de strijd echt losbarsten en weet bijna iedereen wel hoe de markt in elkaar steekt.

Meest populaire tablets

We hebben natuurlijk onze eigen Tablet Top 5, maar we kunnen ook eens kijken naar de tablets die het meeste bekeken zijn door jullie als bezoekers. Welke tablets komen in de statistieken uit de bus als de meest populaire tablets van 2011?

 1. ASUS Eee Pad Transformer
 2. Samsung Galaxy Tab 10.1
 3. Apple iPad 2
 4. ASUS Eee Pad Transformer Prime
 5. Archos 101 G9

Opvallende aanwezige in dit rijtje is de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Deze tablet is nog niet eens in de winkel te vinden en nu al is het model bijzonder populair. Eerlijk is eerlijk; er wordt dan ook vanuit de media (waaronder wijzelf) erg veel aandacht aan besteed. Maar, dit komt omdat ASUS er een zeer aantrekkelijk tablet van heeft weten te maken. Ook zien we de Archos 101 G9 terug. Een ‘budget’ tablet met aantrekkelijke specificaties.

Meest populaire artikelen

We hebben heel wat artikelen geplaatst afgelopen jaar. Meer dan 1.300 op precies te zijn. Onder deze artikelen vinden we aardig wat geruchten, wat vanzelfsprekend is voor een dergelijke dynamische markt. We hadden afgelopen jaar ook een aantal mooie primeurs, vooral over de ASUS Eee Pad Transformer en de ASUS Eee Pad Transformer Prime. Maar, wat zijn de artikelen die echt graag gelezen worden en dus de meeste pageviews gekregen hebben?

 1. Waarom een tablet PC kopen?
 2. iOS 5: Wat is iMessage en hoe werkt het?
 3. ASUS Eee Pad Transformer Prime: De eerste reviews
 4. Een tablet met of zonder abonnement?
 5. Medion LifeTab vanaf 10 december te koop bij de Aldi
 6. Vergelijking: ASUS Eee Pad Transformer vs Transformer Prime
 7. Tablet data abonnementen en prepaid pakketten

Ook uit dit lijstje blijkt de populariteit van de ASUS Transformer tablets weer. Daarnaast zijn Nederlanders nog steeds op zoek naar het nut van een tablet PC. Waarom zou je er namelijk een kopen? Verder doen Aldi en Medion goede zaken met de LifeTab tablet.

Meest populaire reviews

We hebben afgelopen jaar heel wat reviews gemaakt, van budget tablets tot high-end tablets. Al onze reviews kun je hier terugvinden en op YouTube vind je een overzicht van alle review video’s. Maar, wat zijn de best bekeken reviews van afgelopen jaar?

 1. Review Samsung Galaxy Tab 10.1
 2. Review Acer Iconia Tab A100
 3. Review Archos 101 G9
 4. Review ViewSonic ViewPad 10e
 5. Review Samsung Galaxy Tab 8.9

De Samsung Galaxy Tabs deden het wat de reviews betreft erg goed. Daarnaast is het interessant om te zien dat er veel gezocht wordt op reviews van budget tablets. We blijven Nederlanders en willen dus niet meer geld uitgeven aan een tablet dan nodig is. De reviews van de ViewSonic ViewPad 10e en de Archos 101 G9 zijn dan ook zeer populair.

Meest populaire tips

In 2011 hebben we ook een groot aantal zogenaamde ‘Tips’ artikelen geschreven met handige informatie over het gebruik tablets, het kopen van tablets, applicaties en andere software. Deze artikelen staan hoog in de lijst met meest gelezen artikelen en hieronder vind je de vijf meest populaire.

 1. Een tablet met abonnement: Waar moet je op letten?
 2. De 10 beste iPad apps voor mobiel werken
 3. Welke iPad moet je kopen?
 4. Tips om de batterij van je Android tablet langer mee te laten gaan
 5. De 10 must-have apps voor nieuwe Android Honeycomb tablet bezitters

Wat brengt 2012?

Zoals gezegd wordt 2012 jaar een zeer interessant jaar op het gebied van tablets. Veel fabrikanten zullen het nogmaals proberen en Apple blijft natuurlijk fors inzetten op de iPad. De concurrentie tussen besturingssystemen wordt heviger van de komst van Windows 8 en diverse nieuwe technieken worden geïntroduceerd op tablets. Lees het artikel ‘2012 in tablets: Wat kunnen we verwachten?‘ voor een kijkje in de glazen bol.

Verder wensen we iedereen natuurlijk een fijne jaarwisseling en een gezond 2012. Dat Nederland maar massaal voor een tablet mag gaan volgend jaar!

Reacties (1)