Nvidia werkt mogelijk aan een 2-in-1 Shield-tablet

25 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
nvidia-shield-achterkant

Het lijkt erop dat Nvidia werkt aan een nieuwe Shield-tablet met Android aan boord. Mogelijk wordt het een 2-in-1-model. Binnen de code van de software van het bedrijf zijn namelijk verwijzingen gevonden naar een desktopmodus.

2-in-1-tablet van Nvidia Shield – gerucht

Zoals het er nu op lijkt werkt Nvidia achter de schermen aan een 2-in-1-tablet. Het apparaat heeft de projectnaam mystique en is opgedoken in de Shield Experience Software-versie 7.2 en 7.2.3. Daarnaast zijn er verwijzingen gevonden voor een desktopmodus, genaamd de Nvidia Desktop Experience. Deze ervaring heeft drie interface-opties: dynamisch, tablet en desktop. Helaas is vooralsnog niet duidelijk wat precies de verschillen zullen zijn. Verder lijkt er ondersteuning voor een externe muis te zijn, evenals een toetsenbord.

Dergelijke functies heb je vooralsnog niet nodig in huidige Shield-producten, zoals de Portable en de Tablet. En voor de mediaspeler lijken dit ook niet echt functies te zijn waar je wat aan hebt. Over de mystique is al informatie beschikbaar: het apparaat krijgt mogelijk een 13,5″-scherm met een resolutie van 3.000 bij 2.000. Het display is waarschijnlijk afkomstig van Panasonic. Mogelijk zit de Tegra X2-chipset onder de motorkap. Nvidia heeft niet willen reageren op de geruchten, maar heeft wel een statement naar buiten gebracht.

It’s fairly standard practice for various concept codenames to appear in codebases. Those references remain even when it becomes unlikely that the concept ever goes into production. We can’t comment on which codenames refer to product concepts that are active vs which ones are inactive, as it can be fluid. However, I can confirm that none of the codenames below refer to products that have launched publicly.

Nvidia-ceo Jensen Huang heeft verder gezegd dat het bedrijf geen interesse heeft in het innemen van andermans marktaandeel. In plaats daarvan wil het bedrijf liever nieuwe markten creëren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)