‘Nvidia Tegra 4 quad-core processor komt dit jaar nog’

04 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
NVIDIA-Tegra-3

Eén van de punten waarop high-end tablets zich onderscheiden van de wat mindere apparaten is de processor. De laatste tijd is er een flinke ontwikkeling gaande voor snellere en krachtigere processors, met Nvidia's Tegra 3 quad-core processor en Apple's A5X processor in de koppositie. Deze twee processors zijn zeker aan elkaar gewaagd maar Nvidia is alweer toe aan de volgende stap.

Volgens Fudzilla komt Nvidia namelijk dit jaar nog met een opvolger voor de Tegra 3 chip. De nieuwe chip draagt de codenaam ‘Wayne’ en zal in de tweede helft van dit jaar te koop zijn. De nieuwe generatie Tegra is een 28nm quad-core processor en gebaseerd op de nieuwe A15 core van ARM. Hoewel Nvidia de chip in de tweede helft van dit jaar af heeft is het nog maar de vraag of er dan al hardware designs beschikbaar zijn om te chip in te verwerken. De meeste nieuwe producten zien we normaal gesproken namelijk tijdens de CES in januari en het MWC in februari verschijnen.

Overigens moet het grootste deel van de nieuwe Tegra 3 tablets nog op de markt verschijnen. Momenteel is de meest bekende de ASUS Eee Pad Transformer Prime.

Tom, bedankt voor de tip!

Reacties (0)