Nvidia Tegra 2 3D en Tegra 3 processoren komen naar de tablets

24 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-tegra

Uit een recente slide, gelekt van Nvidia zelf, blijkt dat de chip fabrikant voorlopig nog niet wil stoppen met haar Tegra processoren. Er komen zelfs twee uitbreidingen in de familie, voor zowel tablets als smartphones. Nvidia wil dit jaar de Tegra 2 3D processor en de Tegra 3 processor introduceren.

Komende lente komt Nvidia eerst met de Tegra 2 3D, de opvolger van de huidige Tegra 2 die je onder andere terugvindt in de nieuwste tablets. Deze nieuwe chip zal een update bevatten qua kloksnelheid (1.2 GHz, Tegra 2 was 1 GHz) en geeft de mogelijkheid voor 3D displays voor apparaten waar de chip in gebruikt wordt.

In de lente komt de Tegra 3. Dit zal de eerste quad-core mobiele processor worden in de markt. De smartphone versie van de Tegra 3 zal een resolutie van 1.366 x 768 weer kunnen geven, terwijl de tablet versie een ware HD (1.920 x 1.200) resolutie weer kan geven. De tablet Tegra 3, welke een kloksnelheid heeft van 1.5 GHz, zal ook Blu-ray ondersteunen bieden en een ULP (ultra low power) energie management systeem voor de CPU.

Reacties (0)