Nvidia stopt met het ontwikkelen van processoren

14 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia

Nvidia stopt met het ontwikkelen van processoren voor smartphones en tablets. Dit meldt de Wall Street Journal. De fabrikant wil zich meer gaan toeleggen op het maken van grafische kaarten voor bijvoorbeeld games.

Strategiewijziging

De stap van Nvidia kwam niet geheel onverwachts. In maart bij de onthulling van de kwartaalcijfers gaf ceo Jen-Hsun Huang al aan met een strategieaanpassing te komen. Die lijkt met het stoppen van processoren duidelijk gemaakt.

Nvidia was in het verleden redelijk succesvol in de mobiele processormarkt. Zo werd hun Tegra 3 gebruikt in HTC’s topsmartphone, de One X. Dezelfde chip werd bovendien in een groot aantal tablets gebruikt waaronder een model van Asus en de eerste Surface RT van Microsoft.

De opvolger van de Tegra 3, de Tegra 4 genaamd, lijkt het minder goed te doen. Nvidia gebruikt de processor wel in de eigen Tegra Note 7-tablet, maar lijkt verder maar moeilijk fabrikanten voor hun product warm te kunnen krijgen.

Advertentie

Moeilijke markt

De markt voor mobiele processor is volgens Wall Street Journal een moeilijke markt. Momenteel doet Qualcomm het erg goed. Hun Snapdragon-serie wordt veel gebruikt in zowel tablets als smartphones. De grote fabrikanten Apple en Samsung produceren al geruime tijd hun eigen processoren.

Nvidia wil zich meer gaan toeleggen op de markt waar ze het al goed doen, chips voor het spelen van games. Vorig jaar brachten ze hiervoor de Shield uit, een speciaal mobiel apparaat voor het spelen van Android-games.

Ook is Nvidia nog steeds een grote naam in de videokaartenindustrie. Samen met AMD strijden ze elk jaar weer om wie de snelste kaart kan produceren. Hun chips worden bijvoorbeeld gebruikt in de spelcomputers Xbox 360 en de Playstation 3.

Tegra K1

Het is niet bekend wat de strategiewijzing van Nvidia voor gevolgen heeft voor hun nieuwe Tegra K1-processor. Er gaan al geruime tijd geruchten dat deze bijvoorbeeld gebruikt zo worden in de Surface 3 van Microsoft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)