Nokia kondigt 21 augustus een nieuwe smartphone aan

17 augustus 2018 1 Minuut 1 Reacties
Nokia 9

Nokia heeft een bericht op Twitter geplaatst met de aankondiging dat het op 21 augustus een nieuwe smartphone gaat aankondigen. Gaat dit om de langverwachte Nokia 9? Of gaat het bedrijf toch een andere smartphone presenteren?

Nokia heeft op het eigen Twitterkanaal een afbeelding geplaatst van een nog onbekende smartphone met de tekst ‘Get ready to unveil the most awaited phone’. De smartphone op de afbeelding staat nog in het donker, dus meer informatie over welk toestel het is kunnen we op dit moment nog niet vertellen.

In de bijbehorende tekst van de tweet zegt Nokia dat het toestel op 21 augustus officieel gepresenteerd gaat worden en dat de langverwachte smartphone eindelijk aan het publiek getoond gaat worden. Nokia is dus erg goed in het creëren van spanning. Gaat het om de Nokia 9? Het vlaggenschip van Nokia is nog altijd niet officieel gepresenteerd, terwijl de eerste informatie van het toestel alweer uit 2017 komt. Zo zou de Nokia 9 een oled-scherm van 5,5-inch krijgen en draaien op Android 8.0 Oreo, toen de specificaties bij de FCC opdoken in december 2017. Tevens waren er geruchten over een mogelijke vingerafdrukscanner onder het scherm en zou het toestel op een Snapdragon 835 of 845 moeten gaan draaien.

Nokia 9? Of toch een andere smartphone?

Of HMD Global, dat telefoons onder de Nokia-licentie maakt, daadwerkelijk met de Nokia 9 komt is nog even afwachten geblazen. Wellicht komt het bedrijf met de presentatie van een geheel andere smartphone, zoals bijvoorbeeld de Nokia 6.1 Plus. We zullen het op 21 augustus weten.

Reacties (1)