‘Nokia en HMC werken aan smartphone met vijf camera’s’

21 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
nokia-logo

Nokia is volgens Chinese bronnen bezig met een nieuwe smartphone die maar liefst vijf camera's aan boord heeft. De nieuwe telefoon wordt zoals alle recente Nokia's geproduceerd door HMC, het bedrijf dat het merk Nokia heeft gelicenseerd en volgens de regels van Nokia smartphones mag maken onder die naam.

Vlaggenschip

De nieuwe Nokia met vijf camera’s moet het vlaggenschip van 2018 worden. Hij wordt volgens de bron in China ergens dit jaar gepresenteerd. Dat wijst erop dat we hem niet al tijdens het Mobile World Congress zullen zien, dat volgende maand begint in Barcelona, maar later dit jaar.

Behalve het opvallende gegeven dat er vijf camera’s in het toestel worden verwerkt, zijn er nog bitter weinig gegevens over de nieuwe smartphone onthuld. Er is veel meer bekend over de evenmin aangekondigde, maar al vele malen uitgelekte Nokia 8 en Nokia 9, die waarschijnlijk vrij snel officieel worden gepresenteerd.

Beste cameratelefoon

Waarom vijf camera’s? Omdat het toestel valt in een oude Nokia-traditie om de beste cameratelefoon ter wereld te willen maken. De Nokia Lumia 1020, een Windows Phone 8-toestel,  kon foto’s maken met een resolutie van 41 megapixel. Dat toestel had één cameralens die zeer scherpe foto’s kon maken. De nieuwe telefoon met vijf cameralenzen moet gecombineerd ook zoiets kunnen. Er komen ook twee flitsers in het toestel om de camera’s hierbij te helpen.

De bron in China die dit allemaal heeft onthuld, is volgens zeggen een insider bij Foxconn, de gigantische Chinese elektronicafabriek waar bijna alle smartphones vandaan komen. Er zou al een prototype klaar zijn en Foxconn zou nu uitknobbelen hoe het toestel in massaproductie kan worden genomen. Ongetwijfeld zal de nieuwe telefoon weer lopen op Android, net als de Nokia 6.

Reacties (0)