‘Nokia 9 wordt phablet met 5,5 of 5,7-inch scherm’

17 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 9 contour

Onlangs heeft Nokia de Nokia 8 uit de doeken gedaan. Dat is een smartphone met een 5,3-inch scherm, de laatste versie van Android en goede hardwarespecs. Volgens diverse bronnen komt er ook een grotere variant van de Nokia 8 aan. Die zou simpelweg de Nokia 9 gaan heten. Met een 5,5 of 5,7-inch scherm.

Schetstekening

Een schetstekening van deze nieuwe phablet is onlangs uitgelekt en op internet gezet. Op het plaatje valt weinig te zien, alleen het design dat redelijk overeenkomt met dat van de Nokia 8. De schetstekening en de Nokia 8 hebben wij boven dit artikel naast elkaar gezet.

HMD-product

Zoals bekend maakt Nokia na het echec met Microsoft en Windows Phone zelf geen smartphones meer. De spin-off HMD van Nokia, waar aardig wat ex-Nokiapersoneel werkt, heeft de Nokia 8 en de low-end phablet Nokia 6 op de markt gebracht. Verwacht wordt dat HMD daar binnenkort ook de Nokia 9 aan zal toevoegen.

High-end phablet

Nu de Nokia 8 officieel is gepresenteerd, worden de geruchten over een Nokia-phablet steeds sterker. Nokia en HMD willen zo ‘absoluut alle telefoongebruikers’ kunnen bedienen met smartphones in alle formaten.

Vlaggenschip

De Nokia 8 is een high-end telefoon met stevige hardwarespecs. De Nokia 9 zou daar niet voor onderdoen, en er bovendien een groter scherm aan toevoegen. De nog onaangekondigde telefoon moet straks het grootste vlaggenschip van merknaam Nokia worden.

Schets

De Nokia 9 lijkt volgens het enige uitgelekte schetstekeningetje dat we ervan hebben gezien, mee te doen in de trend dat de randen van smartphones steeds dunner worden.  Omdat de randen ook erg dun zijn gemaakt, is de vingrafdruksensor naar de achterkant van het toestel verhuisd.

Aan de prijs

Of en wanneer deze Nokia 9 op de markt komt, valt domweg nog niet te zeggen. De geruchten maken melding van fantastische hardware, die er wel voor zorgt dat het toestel zo’n 750 euro zal gaan kosten. Een Snapdragon 835-processor, 6 of 8GB ram, 128GB opslaggeheugen, een irisscanner, IP68-certificaat voor water- en stofdichtheid, en twee achtercamera’s net als de Nokia 8 heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)