Nokia 6, 5 en 3 zullen worden voorzien van Android O

02 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
nokia-6-feature

HMD Global, het bedrijf dat de rechten van Nokia-smartphones in handen heeft, maakt bekend dat de Nokia 6, 5 en 3 Android O krijgen. Eerder liet de fabrikant al weten serieus te zijn als het om Android-updates gaat en dat laat hij hier goed mee zien.

Android O voor Nokia 6, 5 en 3

Android-gebruikers kijken om verschillende redenen uit naar de nieuwe Nokia-toestellen. Niet alleen omdat Nokia terugkeert naar de smartphonemarkt, ook omdat de fabrikant heeft aangegeven dat Android-updates serieus genomen zullen worden. Rechtenhouder HMD Global heeft laten weten dat de Nokia 6, 5 en 3 worden voorzien van Android O. Mogelijk zullen de toestellen, die nog moeten worden aangekondigd, ook snel de update naar het nieuwe Android krijgen. Helaas heeft HMD Global niet laten weten wanneer de update zal arriveren.

Met Android O wil Google ervoor zorgen dat het besturingssysteem niet alleen een stuk sneller en slimmer, maar ook veel veiliger wordt. Qua interface zal er waarschijnlijk, op wat kleuren hier en daar, weinig veranderen, maar onder de motorkap zal Google een aantal verbeteringen doorvoeren. Zo zal ook Google Play steeds strenger gaan controleren op malafide apps en zal het systeem je in staat stellen meer dingen te doen in korte tijd, door slimme zoekmogelijkheden direct in Android te implementeren.

Reacties (0)