Nokia 1.4 gepresenteerd: Android Go en HD+-scherm van 6,51-inch

03 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Nokia 1.4

HMD Global heeft vandaag de Nokia 1.4 aangekondigd. Het nieuwe toestel draait op Android 10 Go Edition en heeft een HD+-scherm van 6,51-inch.

De nieuwe Nokia 1.4 beschikt over een HD+-scherm van 6,51-inch met een v-notch, ook wel waterdruppel design genoemd. In deze inkeping bovenaan het scherm vinden we de frontcamera terug van vijf megapixel. Achterop het toestel zien we twee camera’s. Een hoofdcamera van acht megapixel met auto focus en een macrolens van twee megapixel.

Het toestel draait op het Qualcomm 215-platform en komt in verschillende geheugenconfiguraties op de markt, namelijk 1 GB, 2 GB of 3 GB werkgeheugen en 16 GB, 32 GB of 64 GB opslaggeheugen. De verwachting is dat niet alle variaties hier op de markt verschijnen.

De Nokia 1.4 heeft een grote batterij van 4.000 mAh en heeft de mogelijkheid om twee simkaarten te plaatsen. Bluetooth 4.2, gps, wifi, micro-usb en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting zijn aanwezig. Ook beschikt het toestel over een dedicated knop voor Google Assistant. Het besturingssysteem is Android 10 Go Edition, een speciale versie van Android 10 voor toestellen met wat minder snelle hardware, zodat gebruikers toch een vloeiende gebruikerservaring kunnen behalen.

Advertentie

Nokia 1.4 – Prijs en beschikbaarheid

In april zal de Nokia 1.4 in Nederland verschijnen in de kleuren Fjord, Charcoal en Dusk. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend, maar afgaande op de specificaties kun je een zeer betaalbaar toestel verwachten. Wij mikken op een prijs rond de 100 euro.

Lees meer over Nokia.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)