Nintendo en Niantic werken aan ar-game met Pikmin in de hoofdrol

24 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
pikmin-niantic-nintendo

Nintendo en Niantic hebben bekendgemaakt dat er gewerkt wordt aan een nieuwe augmentedrealitygame, dit keer gebaseerd op Pikmin.

De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic, heeft aangekondigd dat het bedrijf wederom samenwerkt met Nintendo voor een nieuwe augmentedrealitygame. Dit keer wordt de gameserie Pikmin als basis gebruikt. Dat is een gameserie die voor het eerst verscheen op de GameCube-spelcomputer.

Nintendo wil meer augmentedrealitygames

Pikmin is een serie waarin je een omgeving verkent en ondertussen merkwaardige beestje vindt en verzorgt. In ruil voor je goede zorgen kunnen de beestjes, de Pikmin, je helpen met allerlei uitdagingen en klusjes.

De augmentedrealitygame van Pikmin moet ergens in 2021 gaan verschijnen, maken Niantic en Nintendo bekend. De game is ontworpen om mensen aan de wandel te krijgen, net zoals eerder gebeurde met de games die zijn gebaseerd op Pokémon en Harry Potter. De laatste Pikmingame die uitgebracht werd, was Pikmin 3 Deluxe voor de Nintendo Switch. Dat is een heruitgave van een Wii U-game die in 2013 uitgebracht werd.

Op moment van schrijven is er bar weinig bekend over het nieuwe project van Niantic. Nintendo heeft echter laten weten dat de technologie van dat bedrijf ervoor zorgt dat “je de wereld om je heen kunt beleven alsof er daadwerkelijk Pikmin in wonen”.

Reacties (0)