Pokémon Go krijgt meer Pokémon en verhoogt maximale level

19 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
pokemon-go-update

Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat de populaire augmentedrealitygame Pokémon Go kan rekenen op een grote update.

De ontwikkelaar heeft in een recent gepubliceerde blogpost alle veranderingen bekendgemaakt voor Pokémon Go. De update wordt Go Beyond genoemd en dat is niet zonder reden. Daar waar het maximale level eerst 40 was, kunnen spelers nu tot level 50 gaan. Dat moet voor een extra impuls zorgen bij spelers die al een tijdje vastzitten op level 40 en misschien minder de behoefte om te blijven spelen.

Spelers die voor het einde van het jaar level 40 of hoger bereiken, ontvangen een speciale bonus van Niantic. Spelers die nog op een lager level spelen, zullen enkele verbeteringen zien waarmee het omhoog gaan in level gestroomlijnd wordt. Zo moeten alle soorten spelers dus weer een reden hebben om door te gaan met het vangen van Pokémon. Maar in sommige gevallen kan dit ook een reden zijn om de game weer eens op te pakken. Verder is het zo dat Niantic updates doorvoert aan een aantal belangrijke aspecten, zoals het tegenkomen en vangen van Pokémon, Adventure Sync, Buddy Adventure, Field Research en cadeaus.

Pokémon Go krijgt ook een Season-functie. Elk kwartaal zal er een nieuw thema gepresenteerd worden voor het spel. Niantic laat weten dat bestaande in-game events gewoon blijven bestaan, maar kunnen vanaf dit moment wel gekoppeld worden aan het thema van zo’n seizoen. In de basis hoeft er dus niets te veranderen, maar de manier waarop iets gepresenteerd wordt kan wel anders zijn. Op 1 december aanstaande begint bijvoorbeeld het Season of Celebration en alle events die hieraan gekoppeld worden staan in het teken van Pokémon uit de Kalos-regio (uit de games Pokémon X en Pokémon Y).

Dit betekent ook dat Niantic dus veel meer Pokémon uit Kalos gaat toevoegen de komende tijd, wat sowieso een prima middel is om mensen weer enthousiast te krijgen voor het spelen van Pokémon Go. Tussen 2 en 8 december vindt bovendien nog de Mysterious Raid Egg plaats. Welke Pokémon precies in het ei zit, dat is op dit moment niet duidelijk.

Reacties (0)