Nieuwe HP tablets zijn eigenlijk gewoon Huawei tablets

10 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Huawei-MediaPad-X1-7-2

Het lijkt er sterk op dat HP er voor de komende ronde nieuwe tablets ervoor kiest om de hardware van een andere fabrikanten te voorzien van hun eigen likje verf en merk-stickertje.

De Duitse website mobilegeeks heeft in ieder geval vandaag de specs van zowel de nieuwe HP Slate 7 Voice Tab Ultra als de HP Slate 8 en 10 Plus online gezet. Die lijken verdacht veel op de Huawei MediaPad X1 7.0, Huawei Mediapad M1 8.0 en de Huawei MediaPad 10 link.

HP – Huawei Packard

Het is toch echt Hewlett Packard en niet Huawei Packerd, voor het geval dat jonge lezers gewoon denken dat ondergetekende niet wist waar de HP afkorting voor staat. Het is overigens helemaal niet ongebruikelijk dat fabrikanten producten van een ander merk onder hun eigen naam verkopen, al zie je het niet gek vaak gebeuren bij een grote partij als HP. Maar sinds HP onder nieuwe leiding staat en meer de kant van services en software op wil kan je je dit ook niet echt als enorme surprise meer zien.

Tablets met mobiel internet

Deze nieuwe Huawei/HP tablets delen een belangrijke eigenschap: allen komen standaard met een mobiele internetverbinding (3G/4G), en dat terwijl de prijzen vergelijkbaar zijn met knappe tablets uit de middenmoot zonder mobiel internet. In de nieuwe line-up is vooral de 7-inch tablet, de HP Slate 7 VoiceTab Ultra die we vorige week al tegenkwamen, interessant qua specificaties. De kleinste telg heeft namelijk wel de modernste specs. Met een resolutie van 1920 x 1200 pixels, 2 GB aan werkgeheugen en een quadcore-processor is er natuurlijk niet heel veel te wensen overgelaten. Combineer dit met de standaard aanwezige LTE verbindingsmogelijkheid en en een prijs van zo’n 350-400 euro en je hebt een heel competitief high-end apparaat.

Advertentie

De Slate 8 Plus en Slate 10 Plus zijn wat saaier qua specificaties, pixels en krachtbron. Daar staat wel weer tegenvoer dat de prijskaartjes waarschijnlijk nog aantrekkelijker zullen zijn. Via de handige widgets onderaan dit artikel kan je snel en makkelijke de drie relevante Huawei tablets en bijbehorende specificaties bekijken. En daarmee weet je dus meteen ook het fijne van de nieuwe HP tablets. Kleurstellingen en exacte prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties (0)