‘Nieuwe Google Nexus 7 krijgt Qualcomm processor’

20 maart 2013 1 Minuut 0 Reacties
Google-Nexus-7

De nieuwe Nexus 7, de kleine tablet van Google en Asus, krijgt mogelijk een chip van Qualcomm in plaats van Nvidia's Tegra 4. Dat beweren bronnen binnen de industrie die bekend zijn met de levering van onderdelen voor de tablet.

Het nieuws werd al eerder verspreid door een Wall Street-analist. Hij denkt dat Google en Asus voor een processor van Qualcomm kiezen omdat ook de Nexus 4 hier gebruik van maakt. Daarnaast is de nieuwe Snapdragon-chip van Qualcomm waarschijnlijk energiezuiniger dan Nvidia’s Tegra 4.

Nexus 7 krijgt chip van Qualcomm

Volgens de bronnen binnen de industrie geeft de prijs niet de doorslag voor Google en Asus. Beide chips hebben ongeveer dezelfde inkoopprijs. De Qualcomm-processor zou een communicatiechip aan boord hebben die beter bij de pannen rondom de nieuwe Nexus 7 past. Zo is de kans groot dat de 3G/4G-technologie van Qualcomm beter in de Nexus 7 geïntegreerd kan worden.

De verwachting is dat de nieuwe Nexus 7 rond mei wordt gelanceerd. Door de mogelijke keuze voor Qualcomm-chips zou Nvidia ongeveer 8 miljoen stuks minder verkopen. Nvidia leverde in totaal 6 miljoen Tegra 3-chips voor de huidige Nexus 7-tablets.

De analist die eerder voorspelde dat Google’s nieuwe 7 inch-tablet een Snapdragon-processor zou krijgen, denkt dat de tweede generatie van de Nexus 7 in het tweede kwartaal in de winkels verkrijgbaar is.

Via: Digitimes


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)