‘Nieuwe Amazon Kindle Fire tablets krijgen hogere resolutie displays’

10 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Amazon-Kindle-Fire-HD-2

Begin september vorig jaar onthulde Amazon drie nieuwe Kindle Fire tablets. Het Amerikaanse bedrijf richt zich met name op de consumptie van content op deze apparaten en kan daardoor deze tablets met aantrekkelijke specificaties voor een lage prijs verkopen. Zo kost het 8.9-inch model met Full HD display maar 269 dollar. Als we de geruchten mogen geloven gaat Amazon binnenkort echter voor nog hogere resoluties.

De Amerikaanse website BGR heeft gisteren informatie gepubliceerd over wat we van de nieuwe generatie Amazon Kindle Fire tablets kunnen verwachten. Volgens bronnen van de website gaat het Amerikaanse bedrijf voor hogere resoluties, een nieuw design en een lager gewicht.

De 7-inch Kindle Fire tablet die momenteel in de winkels ligt voor een prijs van 159 dollar heeft een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Het nieuwe model krijgt een iets hogere resolutie van 1.280 bij 800 pixels en wordt waarschijnlijk voor dezelfde prijs verkocht. De Kindle Fire HD 7 is ook een 7-inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en te koop voor 199 dollar. De opvolger van dit model krijgt volgens BGR een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels.

Het high-end model van de drie is de Kindle Fire HD 8.9. De huidige versie heeft een prijs van 269 dollar en een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De opvolger zou nog steeds beschikken over een 8.9-inch display maar dan met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Kijkend naar het formaat en het aantal pixels zou dit de tablet met de hoogste pixeldichtheid tot nu toe worden.

Advertentie

Verder worden de tablets volgens BGR voorzien van een behuizing die iets meer rechthoekig is dan bij de huidige modellen, zijn de tablets wat lichter en worden de volume- en standby-knoppen naar de achterzijde verplaatst. Over de overige specificaties, waaronder de processor en het werkgeheugen, is nog niks bekend. Waarschijnlijk presenteert Amazon de nieuwe modellen net als vorig jaar begin september. De huidige Kindle Fire tablets zijn sinds vorige maand ook in Nederland te bestellen.

Reacties (1)