Netflix brengt previews naar mobiele apparaten

08 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
Netflix-iPad

Er komt een nieuwe functie naar de mobiele app van Netflix: previews. Die waren eerder alleen beschikbaar op laptops en televisies, maar komen volgende maand ook naar mobiele apparaten. In tegenstelling tot op laptops, zal de preview niet automatisch beginnen met spelen.

Netflix biedt previews aan

De functie is naar gebruikers van de proefversie van de Netflix-app uitgerold. Niet iedereen kan hem al gebruiken, maar de werking ervan wordt wel duidelijk omschreven op sites als Variety.  Het gaat om verticale clips van dertig seconden die beginnen met afspelen zodra je op een icoontje onderin beeld klikt.

De mobiele previews zijn extra interessant, omdat ze daadwerkelijk gemaakt zijn voor verticale schermen. Kortom: als je je mobiele apparaat gebruikt zoals je dat waarschijnlijk meestal doet, is je kijkervaring nog steeds gewoon goed.

Belangrijk om te weten is verder dat de previews binnen de Netflix-app niet automatisch afspelen. Daarmee voorkomt Netflix dat gebruikers ineens teveel mobiele data gebruiken. Dat ze niet automatisch afspelen, geldt overigens ook voor apparaten die verbonden zijn met een wifi-netwerk.

Mobiele telefoons worden steeds belangrijker voor de streamingdienst. Twintig procent van al het gebruik vindt plaats op mobiele apparaten en rond de vijftig procent van de gebruikers kijkt minimaal één keer per maand op hun mobiel naar een film of serie op de dienst.

Reacties (0)