Netflix biedt extra opties aan voor afspelen van video’s

03 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-netflix-logo

Netflix geeft gebruikers op mobiele apparaten meer controle over de snelheid waarmee ze de series, films en documentaires bekijken. Op Android kun je de snelheid nu aanpassen naar 0,5 of 0,75 (langzamer) of 1,25 of 1,5 (sneller). YouTube biedt dezelfde opties aan, met als extra opties 0,25 en 2.

Netflix biedt snelheidsopties aan

De hierboven genoemde mogelijkheden zijn eveneens beschikbaar voor gedownloade titels (titels die je dus offline kunt bekijken). Je moet per video de afwijkende afspeelsnelheid instellen; zo voorkomt Netflix dat iemand per ongeluk iets in een afwijkende snelheid bekijkt. De functie wordt sinds dit weekend uitgerold en moet in de komende dagen (misschien weken) voor iedereen beschikbaar zijn. De functie werd sinds 2019 getest door de videostreamingdienst, terwijl Hollywood er veel commentaar op had.

Veel acteurs en filmmakers vinden niet dat Netflix zomaar mag bepalen hoe content bekeken wordt. Dat willen ze, natuurlijk, liever zelf bepalen als mensen die aan de productie gewerkt hebben. Maar aan de andere kant heb je daar de kijkers, die op hun eigen tempo content moeten kunnen bekijken of beluisteren. In veel gevallen luisteren mensen naar podcast in een dubbele snelheid, om maar een voorbeeld te geven. Je abonnees extra opties aanbieden is altijd goed en betekent niet altijd dat zo’n functie daadwerkelijk gebruikt wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)