Motorola Moto G6 Play gelekt: dit is wat we nu weten

05 maart 2018 2 Minuten 1 Reacties
motorola-moto-g6-play-lek-1

De Motorola Moto G6 Play is langs geweest bij de Taiwanese organisatie voor het uitdelen van benodigde certificaten, de NCC, waardoor het gros van de informatie over het toestel nu op straat ligt. Dit is wat we tot nu toe weten over de aankomende smartphone.

Motorola Moto G6 Play gelekt

Vorig jaar werd tijdens Mobile World Congress 2017 de Moto G5-serie onthuld. Tijdens de afgelopen MWC waren diens opvolgers helaas afwezig, maar we verwachten dat Lenovo en Motorola de toestellen binnen nu en enkele weken gaan aankondigen. Dat baseren we bijvoorbeeld op het gelekte toestel Motorola Moto G6 Play. Deze smartphone is opgedoken bij de National Communications Commission in Taiwan, waardoor het gros van de informatie op straat ligt. In dit artikel een overzicht van de gelekte specificaties.

Wanneer je het woord Play achter een smartphone van Motorola ziet staan, dan mag je erop rekenen dat deze smartphone een flinke accu heeft. En dat is dit keer ook het geval: eentje met een vermogen van 4.000 mAh. Dat moet ervoor zorgen dat de telefoon lang meegaat. Samen met de Snapdragon 430-processor kan die levensduur nog worden verlengd. De 430 mag dan misschien niet de snelste of de meest krachtige processor zijn van Qualcomm, wel is die ontzettend energiezuinig. En dat is waar de fabrikant dan ook op inzet.

Het scherm is 5,7-inch groot en beschikt over de populaire schermverhouding van 2:1. Dat betekent dus dat we een smartphone met een langwerpig scherm mogen verwachten, evenals dunne schermranden. Mogelijk krijgt het toestel een resolutie van 1.440 bij 720 pixels; nog een reden waarom de accu het lang moet kunnen uithouden. Een lagere resolutie betekent immers een langere batterijduur. Dit design heeft Motorola overigens ook gedwongen de vingerafdrukscanner naar de achterkant van de smartphone te verplaatsen.

Daarnaast zijn er eerder al geruchten verschenen over de Motorola Moto G6 Play. Het apparaat krijgt Android 8.0 Oreo en een zestien megapixel-camera. Verder verschijnen er verschijnen er versies met 32 GB aan opslaggeheugen en 3 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen en 4 GB aan werkgeheugen. Op de foto’s is verder te zien dat er een micro-usb-poort aanwezig is, evenals een koptelefoonaansluiting. Wanneer Motorola de G6-lijn gaat onthullen, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

hjburer

hjburer
13 maart 2018 om 09:02

Ls, is bekend wanneer Motorola G4 Plus Oreo 8.0 gaat ontvangen? Kijk uit naar reacties?

Inloggen