Motorola gaat concurrentie met Apple aan voor studeren met tablets

20 januari 2012 2 Minuten 0 Reacties
Motorola-Xoom-school

Gisteren lanceerde Apple haar iBooks 2 platform en iTunes U applicatie voor digitaal en interactief lezen en studeren. Toch was Apple niet de enige die gisteren met een initiatief kwam om het onderwijs te veroveren. Motorola kondigde namelijk, zonder al teveel toeters en bellen, aan dat er begin dit jaar studenten in San Diego uitgerust zijn met Xoom tablets om leren beter en leuker te maken.

De school voorzag leerlingen tijdens scheikunde en wiskunde lessen van een Xoom tablet en kwam tot de conclusie dat leerlingen enthousiaster over leren zijn dan ooit te voor. De studenten werkten met hands-on activiteiten, educatieve games en digitale boeken.

Volgens Motorola en de San Dieguito Union High School District moet deze vorm van educatie de klaslokalen van 21ste eeuw over gaan nemen. De Motorola Xoom tablet was voor de school de meest logische keuze door een zeer praktisch design en de perfecte integratie met het Android Honeycomb besturingssysteem. Het scholendistrict gaat steeds meer richting het gebruik van Google applicaties zoals Google Docs en hierdoor is de Xoom een ideaal platform om content te delen tussen leraren en studenten.

In onderstaande video laat Motorola, naar eigen zeggen, zien hoe Motorola (Android) tablets de manier waarop studenten leren veranderen.

Natuurlijk is Apple al een stuk verder wat betreft de mogelijkheden qua (gespecialiseerde) software met een speciale interactieve applicatie en een complete iBooks (studieboeken) bibliotheek, maar dat Android nog niet zomaar aan de kant geschoven kan worden lijkt me duidelijk. Net als iOS zal Android ook steeds interessanter worden voor onderwijsinstellingen. Het zal afhangen van de hoeveelheid gespecialiseerde software, de kwaliteit van de software, de integratie van meerdere softwarepakketten met e-books en de kwaliteit van de hardware.

Daarnaast wordt het interessant om te zien hoe fabrikanten als Apple en Motorola omgaan met de prijs van hardware voor onderwijsinstellingen. Ik kan me voorstellen dat budgetten van scholen niet zo groot zijn dat iedere leerling uitgerust kan worden met een iPad of Xoom tablet.

Bron: Motorola, Via: Guardian

Reacties (0)