Motorola begint uitrol Android 4.0 ICS voor de Xoom 2 tablets

07 september 2012 1 Minuut 1 Reacties
xoom-2-Motorola

Motorola is in de VS nauw betrokken bij de ontwikkeling van Android doordat Google onlangs de Motorola Mobility divisie heeft overgenomen, maar buiten de VS is het qua Android updates voornamelijk onduidelijk. De originele Motorola Xoom heeft een maand geleden de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich gekregen en de opvolger, de Xoom 2, is al aan de beurt.

Op Facebook laat Motorola Europe weten dat menn van start is gegaan met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de 3G variant van de Xoom 2, een tablet waar we na de lancering nauwelijks meer iets van gehoord hebben. Of het hier gaat om zowel de Xoom 2 als de Xoom 2 Media Edition is niet duidelijk. Daarbij wordt niet duidelijk wanneer de Wifi-only Xoom 2 een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan verwachten. Het enige wat er er eigenlijk uit kunnen halen is dat Xoom 2 bezitters zeker een update naar Android 4.0 krijgen.

De Motorola Xoom 2 beschikt onder meer over een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een dual-core Tegra 2 processor, USB en HDMI poorten, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een infrarood zender en twee camera’s. Vanuit de winkel is de Xoom 2 voorzien van Android 3.2 Honeycomb. De update van Android 4.0 Ice Cream Sandwich moet onder meer verbeteringen op het gebied van mutlitasking, een stabieler besturingssysteem en Face-Unlock brengen.

De update zal Over The Air (OTA) automatisch aangeboden worden. Via de instellingen en de ‘over deze tablet’ optie kun je ook handmatig zoeken naar een update.

Reacties (1)