Mojang geeft Minecraft: Pocket Edition een update

19 november 2014 1 Minuut 20 Reacties
Minecraft Pocket Edition

Spelontwikkelaar Mojang heeft het spel Minecraft: Pocket Edition voor Android en iOS voorzien van een flinke update, voor mooiere graphics. Zo ziet het water er 'wateriger' uit, de mist 'mistiger' en zijn er meer opties voor de hekken en de poorten.

Minecraft: Pocket Edition

Minecraft is een spel waar spelers in een gigantisch open, online wereld met simpele blokken en items de meest gigantische bouwwerken maken. Dat kan een paleis of zelfs een ondergronds doolhof zijn. Ook gebruikers spelen Minecraft voor het tentoonstellen van hun kunstwerken. Zo hebben we al verschillende videogamepersonages voorbij zien komen, die van een afstand precies lijken op hun 8-bit-tegenhanger. Naast het bouwen, kun je natuurlijk ook gewoon de levels spelen die andere mensen gemaakt hebben.

Sinds het begin van Minecraft is er al een hoop veranderd, waaronder het feit dat Microsoft nu eigenaar van ontwikkelaar Mojang, verantwoordelijk voor Minecraft, is, door de overname van maar liefst 2,5 miljard dollar. Maar dat betekent niet dat de mobiele versies, op zowel Android als iOS, daarmee een ondergeschoven kindje worden. Beide versies hebben namelijk een verse update gekregen, waardoor het spel er iets mooier uit ziet. Het water is ‘wateriger’, de mist is ‘mistiger’ en er zijn meer opties voor de hekjes en poortjes in het spel.

Ook zijn meer ‘particles’ toegevoegd, waardoor er meer detail kan worden getoond en concentreert deze update zich op een hoop bug fixes. Daarnaast loopt Minecraft: Pocket Edition versie 0.10 beter op een groter scala aan apparaten en zien we dat er het een en ander gedaan is met lichteffecten. Minecraft: Pocket Edition is al een tijdje uit in zowel de Google Play Store als de Apple App Store; koop je hem op Android, dan kost het spel 5,49 euro en koop je hem op iOS, dan betaal je er vijftig cent meer voor, namelijk 5,99 euro.

Minecraft: Pocket Edition

Reacties (20)